StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися бур'янів на клумбі: спосіб, який швидко вирішить проблему

22 травня 2024, 19:46
2453
Чим можна засипати клумбу, щоб не росла трава - піском, який потрібно покрити геотекстилем і щебінкою, так шкідники не розростатимуться на вашій ділянці.
клумба
Чим засипати землю від бур'янів на клумбі / Скріншот YouTube

Кожен дачник знає, як складно боротися з бур'янами на своїй ділянці. Вони пошкоджують урожай і заважають іншим рослинам. Багато хто цікавиться, як позбутися бур'янів на клумбі, і що можна постелити під щебінь, щоб не росла трава. Ми розповімо про цікавий спосіб, який знайшли на просторах Інтернету.

Автор YouTube-каналу Ландшафтний дизайн показав, як у декілька кроків прибрати клумби та захистити їх від шкідливих бур'янів.

Як зробити клумбу без бур'янів

Позбавляємося бур'яну

Потрібно прополоти, промотижити і вирівняти ґрунт. Потрібно зробити так, щоб земля навколо рослин стала зовсім чистою від бур'янів.

Засипаємо землю в клумбі піском

Потрібно невеликим тонким шаром засипати клумбу навколо рослини піском.

Укладаємо на пісок геотекстиль

Геотекстиль сьогодні продається в багатьох садових магазинах. Він заважає проростати бур'янам. Його потрібно простелити в клумбу, роблячи надрізи в місцях, де ваші рослини.

Декоруємо клумбу зверху

Беремо візок зі щебенем і засипаємо його в клумбу. Якщо немає щебеню, можна використовувати керамзит, мармурову крихту, деревну тріску або кору, декоративну щебінку. Те, що насипали, розпрямляємо лопатою по периметру клумби.

Спосіб допомагає задекорувати ваші рослини. Таким чином ви зможете не лише позбутися бур'янів, а й зберегти потрібну для рослин вологу.

Якої шкоди завдають бур'яни?

Бур'яни - це дикорослі рослини, які ростуть на сільськогосподарських угіддях. Вони шкідливі тим, що знижують урожайність і погіршують якість урожаю. Бур'яни відбирають вологу в рослин, з якою ростуть поруч, позбавляючи їх вологи та поживних речовин. У результаті рослини можуть жовтіти та засихати, пише Вікіпедія.

Дивіться відео, як надовго позбутися бур'янів у клумбі:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти