StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Найсмачніша паска краффін – рецепт

30 квітня 2021, 17:04оновлено 30 квітня 2021, 17:40
Краффіни готуються не набагато складніше звичайних пасок.
Час приготування Час приготування: 110 хв
калорійність Калорійність 400 ккал
Кухня Кухня Європейська
Краффіни випікаються близько 40 хвилин – Паска Краффін
Невелика мереживна паска краффін випікається близько 40 хвилин / instagram.com/ksenaia

Деяким гурманам вже приївся традиційний святковий хліб, який випікають на Воскресіння Христове (Великдень) – паски, і хочеться чогось вишуканого, незвичайного та такого, що вражає.

Такі запити може задовольнити паска краффін – вона мереживна, повітряна і дуже ароматна.

Одне тільки незвичайна назва паски та її характеристики можуть вселити невеликий страх, може здатися, що вона дуже складно готується, і знадобляться мало не трюфелі. Заспокойтеся, така паска готується не складніше, ніж звичайна, і інгредієнти знадобляться такі ж.

Главред вирішив пояснити, як готується мереживна паска краффін, знайти найсмачніший покроковий рецепт з фото, а також пояснити, як правильно випікати та прикрашати такий святковий хліб.

Як готується найсмачніша паска краффін – рецепт

Що знадобиться:

  • 350 г борошна;
  • 1 чайна ложка сухих активних дріжджів;
  • 160 г вершкового масла;
  • 1 яйце та 2 жовтки;
  • 150 мл молока;
  • 80 г звичайного цукру;
  • 1 пачка ванільного цукру;
  • Дрібка солі;
  • 120 г сухофруктів.

Будь-який рецепт паски, навіть найкращий, можна легко зіпсувати, якщо не дотримуватися найважливіших правил приготування пасхального хліба.

Всі продукти, які ви будете використовувати, повинні бути якісними, свіжими та теплими. Тісту протипоказані протяг та поганий настрій. Борошно обов'язково має бути сухим та просіяним, а дріжджі – свіжими.

Найсмачніша паска краффін – покроковий рецепт з фото

Для приготування краффіна, як і для приготування звичайної паски, знадобиться опара (закваска). Зробити її дуже просто – в тепле молоко всипте столову ложку цукру, дріжджі, перемішайте інгредієнти, накрийте і поставте суміш туди, де тепло і немає протягів. Дайте дріжджам запрацювати – суміш має постояти у теплі приблизно 20 хвилин.

Через 20 хвилин потрібно переконатися, що дріжджі у вас були живими та зробили свою роботу – на опарі має з'явитися піна.

Всипте в яйця сіль, звичайний цукор та ванільний цукор і все збийте, щоб вийшла пишна біла маса.

Потім у просіяне борошно влийте опару, 40 г розтопленого масла, збиті яйця, все акуратно перемішуйте та замісіть тісто.

Тісто на паску спочатку буде дуже сильно липнути до рук, щоб працювати було простіше – змастіть долоні невеликою кількістю олії.

Ретельно вимішуйте тісто, наситьте його киснем, тоді виріб буде дуже ніжним. Готове тісто має бути еластичним. Готуйтеся – працювати з тістом доведеться не менше 10 хвилин.

Коли закінчите місити, вкладіть тісто у велику миску, укутайте та поставте в тепле затишне місце приблизно на дві години. Дайте тісту добре підрости.

Тісто на паску має добре підрости у затишному місці – Паска Краффін
Тісто на краффін має добре підрости у затишному місці / Скріншот

Поки тісто потихеньку підходить, можна використовувати час з користю – промийте сухофрукти та просушіть. Якщо сухофрукти дуже тверді, їх варто залишити у теплій воді, а потім – просушити.

Коли тісто підійде, розділіть його на три частини, сформуйте три кульки, накрийте та знову чекайте. Цього разу дуже довго чекати не доведеться – дайте тісту постояти у теплі 20 хвилин.

Коли кульки тісту збільшаться в об'ємі, прийде час братися за найскладніший етап приготування краффіна – формування паски.

Як формується паска краффін – фото

Спочатку розм'якшіть 120 г вершкового масла. Потім кожну кульку з тіста треба розкатати так, щоб вийшов тонкий прямокутник. Так, трохи тяжкувато, але цілком можливо якщо постаратися.

Розкатане тісто змастіть вершковим маслом, а потім викладіть сухофрукти. Потім з тіста потрібно зробити рулети. Начебто нічого складного. Ці рулети потрібно буде розрізати ножем навпіл уздовж, але не до кінця – залиште 1 см тіста в кінці нерозрізаним.

Після цього потрібно "включити точність" і паска обов'язково вдасться мереживною – закручуйте спіраллю одну половинку рулету до його початку, а потім другу – тільки підіймайте її та закручуйте поверх першої.

читайте такожСмачне та красиве пасхальне меню: що приготувати на ВеликденьЩоб зрозуміти, як робиться така паска, краще все побачити своїми очима. Сформовані паски укладіть в форми для випікання, накрийте і дайте їм постояти в теплі та підрости протягом години.

Щоб дізнатися, як формується мереживна паска – рецепт та найдокладніші пояснення не допоможуть. Подивіться фотогалерею, на знімках видно, як зробити таку паску.

Коли паски підростуть у формах, – можна себе похвалити – все найскладніше позаду, але попереду залишився найвідповідальніший процес. Тут теж головне – не налажати.

Найсмачніший рецепт паски – як випікати краффіни

Невеликі краффіни випікаються 40 хвилин, але при різній температурі. Перші 20 хвилин вироби потрібно випікати при температурі 180 градусів, а потім трохи скиньте температуру та допікайте паски при температурі 170 градусів.

Тривалість випікання залежить від ваги краффіна та потужності духовки, тому перевірте готовність виробу шпажкою. Якщо верх швидко підрум'яниться або почне підгоряти – прикрийте його фольгою чи пергаментом.

Готові паски не поспішайте прикрашати й не дуже заморочуйтесь – краффіни самі по собі дуже гарні, тому головне ваше завдання – підкреслити їх красу. Коли краффіни вистигнуть, присипте їх невеликою кількістю цукрової пудри – цього буде достатньо.

Краффіни випікаються близько 40 хвилин – Паска Краффін
Невелика мереживна паска краффін випікається близько 40 хвилин / instagram.com/kitchen.ella

Смачну мереживну паску можна зробити не тільки здобної, але і менш калорійною – без яєць, без дріжджів та навіть без цукру. Такий виріб, звичайно ж, не вийде повітряним, і дуже ніжним, як звичайний краффін, зате фігурі зашкодить явно значно менше.

Паску краффін без яєць готують з таких інгредієнтів:

  • 150 г гарбуза;
  • 1 стакан манки;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 стакан кефіру;
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 100 г родзинок.

Покроковий рецепт смачної паски без яєць дивіться на відео

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти