StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Про печеньки можна забути: королівський рецепт львівського вершкового сирника до чаю

25 вересня 2023, 08:22
Сирник по-львівськи просто тане у роті, а готувати його дуже просто та швидко.
Час приготування Час приготування: до 60 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 5 хв
Кухня Кухня Українська
Львівський сирник
Львівський сирник класичний / Колаж Главред, фото скріншот TikTok (cook_with_me_at_home)

Оригінальний рецепт справжнього львівського сирника належить відомій кулінарці Дар'ї Цвек. Ми ж сьогодня приготуємо адаптований, більш сучасний варіант десерту, який, якщо не приготувати, зможете спробувати лише у справжній львівській кав'ярні за філіжанкою кави.

Сирник в духовці - рецепт

Інгредієнти:

  • сир (9%) - 1 кг,
  • яйця - 4 шт.,
  • цукор - 170 г,
  • вершки (35%) - 70 г,
  • масло (82%) - 90 г,
  • цедра лимона,
  • манка - 50 г,
  • родзинки, журавлина - 170 г.

Для глазурі:

відео дня
  • масло (82%) - 60 г,
  • сметана (15%) - 50 г,
  • цукор - 40 г,
  • какао - 15 г.

Приготування: Масло розтопити і дати охолонути до кімнатної температури. Сир пробити блендером. Додати яйця, цукор, манку, вершки, масло, цедру лимона і пробити до однорідної маси. Додати помиті і просушені паперовим рушничком родзинки і журавлину, вимішати ложкою.

У застелену пергаментом форму викласти сирну масу. Постукати її об стіл, щоб начинка рівномірно розподілилася. Випікати в попередньо розігрітій до 180 температури духовці 45-50-60 хвилин, залежно від духової шафи. Дати сирнику повністю охолонути в духовці з відкритими дверцятами.

Далі покласти в холодильник мінімум на 5 годин. Для глазурі викласти всі складові в маленький сотейник і на малому вогні проварити, помішуючи до однорідності кілька хвилин після закипання. Дати охолонути. Сирник змастити глазурʼю і дати постояти в холодильнику ще 1 годину.

Дивіться, як приготувати найсмачніший львівський сирник:

@cook_with_me_at_home "Львівський сирник" ☕️сир (9%) - 1 кг, ☕️яйця - 4 шт., ☕️цукор - 170 г, ☕️вершки (35%) - 70 г, ☕️масло (82%) - 90 г, ☕️цедра лимона, ☕️манка - 50 г, ☕️родзинки, журавлина - 170 г. Для глазурі: ?масло (82%) - 60 г, ?сметана (15%) - 50 г, ?цукор - 40 г, ?какао - 15 г. Масло розтопити і дати охолонути до кімнатної температури. Сир пробити блендером. Додати яйця, цукор, манку, вершки, масло, цедру лимона і пробити до однорідної маси. Додати помиті і просушені паперовим рушничком родзинки і журавлину, вимішати ложкою. У застелену пергаментом форму викласти сирну масу. Випікати в попередньо розігрітій до t180 духовці 45-50-60 хв., залежно від вашої духовки. Дати сирнику повністю охолонути в духовці з відкритими дверцятами. Далі покласти в холодильник мін. на 5 год. Для глазурі викласти всі складові в маленький банячок і на малому вогні проварити, помішуючи, до однорідності, кілька хвилин після закипання. Дати охолонути. Сирник змастити глазурʼю і дати постояти в холодильнику ще 1 год. Всі продукти для цієї страви я придбала у @"Сільпо". "Сільпо" - це величезний вибір свіжих та якісних продуктів для приготування ваших кулінарних шедеврів❤️. Смачного! #сирник , #львівськийсирник , #рецептсирника , #рецептльвівськогосирника , #кулінарія , #сирнавипічка , #рецепти , #рецептиукраїнською , #смачно , #foodblog, #фудблогерукраїна#сирникрецепт♬ оригінальний звук - cook_with_me_at_home

Більше неймовірних рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти