StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Русальний тиждень після Трійці: що категорично не можна робити в ці сім днів

25 червня 2024, 05:00оновлено 28 червня, 00:21
360
Що можна робити в Русальний тиждень. Важливі традиції та заборони, які допоможуть уберегти свою долю та життя від біди.
Русальний тиждень після Трійці: що категорично не можна робити в ці сім днів
Що не можно робити в Русальний тиждень / фото: УНІАН

З понеділка, 24 червня, церква відзначає Русальний тиждень. Як повідомляє Главред, понеділок і вівторок після Трійці називаються Зеленими святами, але весь тиждень після Трійці, 24-30 червня - Русальний тиждень. Цей тиждень закінчується Днем усіх святих, 30 червня.

Русальний тиждень ще називають Троїцьким тижнем, Русалчиним тижнем або Седмицею. За легендами, у цей період душі дівчат, які покінчили життя самогубством, перетворюються на русалок і зачаровують людей своїм співом у лісах і біля річки. Найнебезпечнішим днем вважається четвер після Трійці, 27 червня. Цей день ще називають Русальним Великоднем. Вважається, що тоді русалки набувають людської подоби і можуть споживати навіть звичайну їжу.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Втратите найцінніше: кого не можна лаяти 26 червня - прикмети.

відео дня

Що можна робити в Русальний тиждень

  • У цей період потрібно винести на поле свіжий хліб, спечений на освяченій воді. Вважається, що тоді русалки не знищуватимуть жито.
  • У цей період потрібно прикрасити будинок освяченими травами. Предки вірили, що це відлякає злих духів.
  • У цей період молодим дівчатам потрібно плести вінки і нести пускати їх у водойму. Вважається, що це задобрить русалок і допоможе отримати гарного нареченого.
  • У таких вінках мають обов'язково бути березові гілки.
  • У цей період потрібно обов'язково носити із собою полин. Предки вірили, що ця трава відлякає русалок та іншу нечисту силу.
  • У цей період потрібно жінкам згадувати в молитвах померлих дітей, особливо, якщо вони не були хрещеними. Інакше в будинку можуть оселитися злі духи.
  • У цей період на деревах потрібно розвісити рушники або полотно. Тоді русалкам буде в що одягнутися, вийшовши з води.

Що не можна робити в Русальний тиждень

1. Не можна в Русальний тиждень ходити в поле, ліс або купатися у водоймах. У цей період бродять русалки, які можуть потягти людину на дно. Ці заборони не стосуються молодих дівчат.

2. Не можна в Русальний тиждень викидати зелень. У цей період навпаки заведено заварювати і додавати у воду для купання.

3 Не можна в Русальний тиждень ходити в ліс і до водойм. Предки вірили, що тоді чоловіка може заманити русалка на дно водойми.

4. Не можна в Русальний тиждень займатися важкою працею. Особливо не можна працювати на городі та проводити будь-які роботи із землею. Також не можна прати речі.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал – ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти