Журналіст назвав помилку в плані України щодо виходу РФ з Донбасу

6 березня 2021, 21:53
Москва віддасть Донбас Києву, якщо США вдарять серйозними санкціями по Росії, вважає Станіслав Асєєв.
Путина
Путін вважає себе "збирачем російських земель" і не має наміру відходити від цієї ідеї - журналіст / Reuters

У найближчі 5-7 років навряд чи варто очікувати на завершення російсько-українського конфлікту на Донбасі. Київ припускається помилки, вважаючи, що економічний тиск на Росію може змусити її піти з регіону, тому що у Кремлі мислять історичними категоріями, а не питаннями економіки. РФ може віддати ОРДЛО тільки в разі дуже потужних санкцій з боку США, розповів 24 каналу журналіст і письменник Станіслав Асєєв.

За його словами, складно зробити конкретні прогнози щодо повернення Донбасу в Україну. Причому цього не відбудеться в найближчі 5-7 років. Можуть піти десятиліття, про що свідчить досвід Придністров'я та інших конфліктів, в яких брала участь Росія.

Крім того, на думку журналіста, Київ помилково вважає, що для Росії важко утримувати Донбас з точки зору економіки. У Кремлі, як стверджує він, мислять історичними, але не економічними категоріями.читайте такожСША підключать до ситуації щодо Донбасу, але за однієї умови - експерт

"Путін - це людина, яка вважає себе "збирачем російських земель", і він просто так від цієї ідеї не відійде", - вважає Асєєв.

Також він додав, що Москва у цій ситуації може віддати Україні Донбас тільки в тому випадку, якщо Вашингтон застосує дуже серйозні санкції проти Росії.

"Якщо будуть дійсно потужні, дуже потужні економічні санкції з боку США – можливо. Але те, що є на сьогодні – це не проблема для Росії з економічної точки зору", - підкреслив Станіслав Асєєв.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти