Зеленський схвалив закон про податкову амністію для українців

17 липня 2021, 09:06оновлено 17 липня 2021, 16:48
314
Закон дозволяє з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року легалізувати свої доходи.
Володимир Зеленський
Зеленський схвалив закон про податкову амністію для українців / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав закони №1539-9 і №1542-9, ухвалені парламентом 15 червня. Вони запроваджують податкову амністію для українців. Перший закон дозволяє добровільно задекларувати свої активи, а інший - звільняє від відповідальності.

Як повідомили 16 липня в Офісі президента, "документ створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, і сприятиме залученню в економіку України додаткових ресурсів".

Так, закон дозволяє з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року легалізувати свої доходи. Узаконити їх можна, заплативши податки - 5% за активи, розміщені в Україні, 9% - за те, що зберігається за кордоном.

відео дня

Не вимагає декларування житло, якщо воно єдине і заощадження менш як 400 000 гривень.

Також не слід турбуватися тим, хто отримує "білу" зарплату, тобто вже заплатив податки.

Другий закон дозволяє громадянам уникнути відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства. Уникнути відповідальності зможуть громадяни, які вкажуть активи в декларації і сплатять збір.

читайте такожТаємна мета податкової амністіїНагадаємо, раніше в Україні за допомогою подачі "нульової декларації" передбачили для громадян так звану податкову амністію. Депутати Верховної Ради 15 червня схвалили відповідний законопроєкт №5153 у другому читанні.

Також раніше нардепи підтримали за основу у першому читанні законопроєкт №5155, який вносить необхідні для податкової амністії зміни до Податкового кодексу. "За" проголосували 243 нардепи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти