Війська Росії біля кордонів України: Зеленський та Ердоган провели телефонні перемовини

17 листопада 2021, 09:37оновлено 17 листопада 2021, 11:53
Сторони обговорили відносини Києва та Анкари, а також регіональні питання.
Зеленський
Зеленський поговорив з Ердоганом про зміцнення відносин України і Туреччини / РНБО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Сторони обговорили українсько-турецькі відносини та регіональні питання. Перемовини відбулися на тлі повідомлень про концентрацію військ Росії біля кордонів української держави.

Як повідомляє Daily Sabah, Зеленський і Ердоган поговорили про можливості зміцнення відносин України і Туреччини. Також обговорювалися регіональні питання.читайте такожУдар по Путіну і жорстка позиція Анкари: Кулеба оголосив про боротьбу України і Туреччини за Крим

"Під час перемовин обговорювалися регіональні теми і питання, які покращать турецько-українські відносини", - наголошується в повідомленні.

відео дня

Підкреслюється, що телефонна розмова лідерів держав відбулася на тлі попереджень США про стягування Росією своїх військ до кордонів України.

Війська Росії біля кордонів України

Американські видання The Washington Post і Politico раніше публікували матеріали, в яких говорилося про те, що Росія стягує свої війська до кордонів України. Журналісти демонстрували супутникові фотознімки переміщення російської техніки.

У НАТО заявили, що Альянс зафіксував серйозне посилення російської військової сили біля кордонів української держави. За словами генерального секретаря організації Йенса Столтенберга, у Росії є можливість для проведення військової атаки на Україну.

Британські журналісти Financial Times стверджували, що у спецслужб Заходу є відомості про те, що імовірність військового вторгнення Росії в Україну є високою. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр підтвердила відомості і сказала, що вихідні дані вимагають подальшого обговорення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти