Вашингтон контактував з Україною щодо питання можливої евакуації Зеленського - NBC

21 лютого 2022, 20:49оновлено 21 лютого 2022, 22:57
Адміністрація Байдена обговорювала з урядом України можливий від'їзд Зеленського з Києва, пишуть журналісти.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський можливо планує евакуацію / Reuters

Вашингтон нібито контактував з Україною з питання можливої евакуації президента Володимира Зеленського. Цю інформацію журналістам NBC повідомило джерело в Білому домі.

"Представники адміністрації Байдена обговорили з українським урядом плани щодо того, щоб президент Володимир Зеленський залишив Київ у разі російського вторгнення",— пише головний закордонний кореспондент NBC News Енгел у Twitter з посиланням на два джерела, знайомі з обговоренням.

Вашингтон контактував з Україною щодо питання можливої евакуації Зеленського - NBC

Україна вимагає гарантій безпеки в рамках Будапештського меморандуму

Секретар РНБО Олексій Данілов у грудні минулого року зробив заяву про те, що підписання Будапештського меморандуму стало обманом для української держави. На думку чиновника, Києву мають надати компенсацію за відмову країни від ядерної зброї.

відео дня

У лютому цього року три президенти України-Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко-закликали держави, які підписали "Будапешт" і є гарантами виконання документа, зупинити російську агресію. Вони зазначили, що тільки таким чином країни зможуть довести, що договір не був обманом Києва.

Президент Володимир Зеленський 19 лютого в ході Мюнхенської конференції з безпеки оголосив про те, що Київ ініціює консультації з країнами-підписантами Будапештського меморандуму. Якщо дискусія не відбудеться, або на Заході так і не приймуть рішень щодо гарантій безпеки для України, Київ поставить під сумнів дію документа.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти