В ООН різко відреагували на санкції проти каналів соратника Медведчука

5 лютого 2021, 23:26
Головне занепокоєння Управління ООН з прав людини стосується необхідності та пропорційності обмежень свободи вираження думки в Україні.
ООН
ООН розкритикувала санкції щодо телеканалів / Фото: Reuters

В ООН впевнені, що припинення мовлення телеканалів 112, NewsOne і ZIK "вплине на свободу вираження думки в Україні".

Управління ООН з прав людини стурбоване рішенням Ради національної безпеки і оборони України №43/2021, введеним в дію указом президента Володимира Зеленського, якими впроваджені санкції щодо трьох телеканалів, йдеться на сторінці організації в Facebook.

"Рішення призвело до негайного анулювання ліцензій на мовлення цих каналів і припинення їхнього мовлення. Управління ООН з прав людини стурбоване тим, що це вплине на свободу вираження думки в Україні", - йдеться в оприлюдненій заяві моніторингової місії ООН з прав людини.

відео дня
В ООН різко відреагували на санкції проти каналів соратника Медведчука

"Держави зобов'язані захищати та забезпечувати право на свободу вираження думки, включаючи право шукати, отримувати й передавати різноманітну інформацію та ідеї", - наголошується в заяві.

Також повідомляється, що нині експерти місії оцінюють відповідність цього рішення міжнародному праву в області прав людини.

Головне занепокоєння Управління ООН із прав людини стосується необхідності і пропорційності обмежень свободи вираження думки в Україні.

читайте такожБлокування трьох каналів: Данилов висловився щодо скасування санкцій

"Ми визнаємо протидію дезінформації законною діяльністю держав, однак важливо знайти збалансований підхід, аби уникнути обмежень права на свободу вираження думки", - йдеться в заяві.

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK і 112-про що повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти