У Авакова вибухнули жорсткою заявою на адресу прихильників Стерненка

22 березня 2021, 20:41оновлено 26 березня 2021, 09:24
Учасники заворушень під Офісом президента перейшли межу, сказав Антон Геращенко.
Антон Геращенко
На Банковій сталася вакханалія насильства - Геращенко / mvs.gov.ua

Заступник міністра МВС Антон Геращенко назвав учасників заворушень під Офісом президента України 20 березня "неонацистами". Вони намагалися спровокувати силовиків на конфлікт, щоб з'явився привід для звинувачення влади в застосуванні сили до протестувальників. Винні в інциденті будуть притягнуті до відповідальності, сказав він в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, під час протестів на Банковій сталася "вакханалія насильства", а учасники акції перейшли певну червону межу. На підтримку Стерненка виступають люди, які є "неонацистами", і суспільству слід було б звернути увагу на цей факт.

"Можливо, суспільству потрібно було побачити, хто такі друзі Стерненка. Це маргінальні кола, люди, які є профашистськими. Бачите написи ACAB? Це гасло, яке використовують неонацисти по всьому світу. Друзі Стерненка - це неонацисти, які наносять такі написи - "All Cops Are Bastards" ("усі поліцейські виродки"). Це неонацистський скінхедівський напис. Ось вам розуміння, хто такий Стерненко і його друзі: нацисти і скінхеди", - вважає Геращенко.

Також він додав, що керівники цієї провокації, очікували застосування поліцією сили у відповідь на дії активістів. Поліція намагалася не допустити загострення ситуації, щоб не надати приводів для звинувачення влади.

"Сьогодні ми чудово розуміли, що замовники цієї провокації очікували, що вийде поліція, і у відповідь на провокацію застосовуватиме силу. Ті, яким оплачено силову участь в даній акції, нападатимуть на поліцейських, створюючи відповідну картинку. Головне завдання було - не допустити кровопролиття під картинку, щоб не було звинувачення президента, влади в тому, що вона використовує силу проти мирних мітингувальників", - додав Геращенко.читайте такожУ Авакова пояснили, чому копи не заважали "вогняним" заворушенням у ОП

Крім того, він уточнив, що ведеться робота над притягненням до відповідальності осіб, які причетні до погромів на Банковій. Щодо таких громадян прийматимуться рішення.

"У нас повністю зібрана інформація щодо тих осіб, які закликали щодо того, щоб було насильство, щодо тих осіб, які це реалізовували, і кожен буде відповідати... До того ж, особам, які підпалювали табличку, підпалювали двері, розбивали вікна, будуть пред'явлені також цивільні позови щодо компенсації завданих збитків", - підкреслив Антон Геращенко.

Заворушення біля будівлі Офісу президента

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти