ЗМІ розкрили причину перенесення перемовин щодо Донбасу з Мінська

7 квітня 2021, 14:59
У Зеленського не можуть пояснити, як перенесення перемовин з Мінська позначиться на ситуації щодо Донбасу, стверджують журналісти.
Олександр Лукашенко
Зеленський радив Лукашенку перейти до діалогу з активістами, щоб уникнути Майдану у Білорусі / Reuters

У оточенні президента Володимира Зеленського не знають, як перенесення перемовин щодо Донбасу з Мінська позначиться на ситуації в зоні російсько-українського конфлікту на сході країни. Київ прагне перенести дискусію з білоруської столиці через погіршення відносин України та Білорусі.

Журналісти видання Медуза пишуть, що джерело, близьке до Банкової, не змогло їм конкретно пояснити, які переваги отримає Україна в тому випадку, якщо перемовини перенесуть з Мінська. Перенесення дискусії швидше пов'язане з погіршенням дипломатичних відносин офіційних Києва і Мінська. Аналогічної точки зору дотримується і політолог Володимир Фесенко, стверджують вони.читайте такожКравчук висловився про Лукашенка і пояснив відмову від перемовин у Мінську

Зокрема, розглядається версія, згідно з якою відносини двох держав суттэво зіпсувалися після того, як влітку минулого року президент України Володимир Зеленський закликав Лукашенка ініціювати "діалог з народом" під час протестів у Білорусі. Український гарант тоді сказав, що у разі відмови Лукашенка від перемовин, на нього може очікувати Майдан. Лукашенко прийняв інше рішення. Пізніше влада України підтримала позицію ЄС щодо питання невизнання виборів у Білорусі і впровадження Брюсселем санкцій проти осіб, пов'язаних з фальсифікацією виборчого процесу.

Відносини України та Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти