Білорусь зриває видачу Україні бойовиків ПВК Вагнера: журналіст назвав причину

14 серпня 2020, 02:17
Мінськ відмовляється організувати візит Венедиктової нібито через зайнятість внутрішньополітичними процесами.
Венедиктова
Білорусь не поспішає з організацією візиту Венедиктової - Бутусов / УНІАН

Зрив візиту глави Офісу генпрокурора України Ірини Венедиктової у Білорусь на перемовини щодо видачі бойовиків ПВК Вагнера Києву пов'язаний з позицією Мінська, яка продиктована тиском з боку Росії.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пише журналіст Юрій Бутусов з посиланням на інсайдерські джерела в дипломатичних колах.

За словами Бутусова, офіс генпрокурора України неодноразово просив Мінськ організувати візит Венедиктової, однак білоруська влада саботують процес.

відео дня

"Ніякі спільні заходи без взаємодії з керівництвом Генпрокуратури Білорусі українські правоохоронці на території сусідньої країни самі здійснювати не мають повноважень", - зазначив Бутусов, акцентуючи увагу на тому, що Мінськ посилається на зайнятість через внутрішньополітичну кризу в країні. читайте такожЗатримання найманців ПВК Вагнера завершиться анексією Білорусі і поваленням Лукашенка - журналіст

Журналіст додав, що в середовищі дипломатів пов'язують це з тиском Москви на Мінськ.

"Українські дипломати побоюються, що Росія тисне на Білорусь, з метою не видачі злочинців Україні", - підкреслив Бутусов.

Раніше Офіс генпрокурора України направив Білорусі запит про видачу 28 бойовиків приватної військової компанії Вагнер, яких Київ підозрює в участі у лавах терористів "Л/ДНР" під час російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти