Польща перекриває кордон з Україною: що сталося

14 лютого 2024, 11:22оновлено 19 лютого, 16:04
2316
В профспілці польських фермерів "Солідарність" пояснюють блокаду кордону з Україною неконтрольованим припливом товарів до Польщі.
Польща перекриває кордон з Україною: що сталося
20 лютого польські фермери заблокують усі пункти пропуску на кордоні з Україною / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, УНІАН

Польські фермери оголосили про повну блокаду українських перевезень з 20 лютого. Вони планують заблокувати не лише прикордонні переходи між країнами, а й доступ до залізничних перевалочних станцій та морських портів. Рішення про розширення блокади було оголошено представниками фермерської профспілки "Солідарність".

"Солідарність" повідомляє, що у рамках "30-денного протесту" проти української агропродукції, який розпочався 9 лютого, також буде введена повна блокада.

"Всі акції протесту будуть спрямовані на повну блокаду всіх прикордонних переходів Польщі з Україною та протести в польових умовах", - йдеться в повідомленні фермерської профспілки Польщі.

відео дня

Крім того, там назвали основну причину блокади українського кордону польськими фермерами.

"Проблема рентабельності сільськогосподарського виробництва, переробної та інших галузей промисловості нашої країни – це неконтрольований приплив товарів з України, що імпортуються при відкритті кордону ЄС із цією країною", – заявляють фермери.

Блокада кордону поляками

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, польські протестувальники заблокували вже 5 пунктів пропуску на кордоні Польщі з Україною.

9 лютого профспілка польських фермерів "Солідарність" оголосила про проведення загального страйку по всій країні. Ця акція розпочнеться з блокування всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, а також з перекриття доріг та автомагістралей у деяких регіонах.

Україна активно займається вирішенням складної ситуації, пов'язаної із страйком польських перевізників та блокадою кордону. Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти