Партія Порошенка висуває кандидатом у нардепи фігурантку справи Шеремета

15 лютого 2021, 16:05оновлено 15 лютого 2021, 16:55
Юлія Кузьменко балотуватиметься у Донецькій області за виборчим округом №50. Її на довибори до Ради висуває партія Європейська солідарність.
Юлія Кузьменко
Партія Порошенка висуває кандидатом у нардепи Юлію Кузьменко / УНІАН

Партія п'ятого президента України Петра Порошенка Європейська солідарність висуває своїм кандидатом на довибори до Верховної Ради за 50 мажоритарним округом у Донецькій області лікаря Юлію Кузьменко.

"У Донецькій області по виборчому округу №50 (Покровськ, Мирноград, Добропілля) від Європейської солідарності балотуватиметься Юля Кузьменко. Сьогодні маємо бути єдині в боротьбі за Україну та її волю!"- повідомила у соціальній мережі Facebook депутат Софія Федина у понеділок, 15 лютого.

Партія Порошенка висуває кандидатом у нардепи фігурантку справи Шеремета

Юлія Кузьменко - професійний педіатр-кардіолог, волонтер та військовий медик. Активно підтримувала Євромайдан. У 2019 році стала підозрюваною у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, разом з музикантом і добровольцем Андрієм Антоненком і військовою медсестрою Яною Дугарь. Свою причетність до злочину вони заперечують.

Убивство Шеремета - що важливо знати:

Павло Шеремет загинув уранці 20 липня 2016 року унаслідок вибуху автомобіля, який належав очільниці Української правди Олені Притулі (в момент вибуху її в машині не було). Вибух стався о 7:45 на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка, коли Шеремет виїхав з дому дорогою на радіоефір з керівником Української федерації легкої атлетики Ігорем Гоцулом. За попередніми даними, вибуховий пристрій було закладено під днище автомобіля.

Підозрювані у вбивстві Шеремета

12 грудня 2019 року поліцейські затримали трьох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета - військову медсестру Яну Дугарь, волонтера/медика Юлію Кузьменко, ветерана АТО і рок-музиканта Андрія Антоненка (Ріффмастер). Головним мотивом підозрюваних слідство вважає спробу вбивством Шеремета дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні.

11 серпня 2020 року після 8 місяців СІЗО Кузьменко відпустили під домашній арешт.

Довибори до Ради - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти