Оборонний комітет Ради підтримав санкції проти NewsOne, 112 Україна та ZIK

3 лютого 2021, 16:21
Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки одноголосно висловив підтримку рішенню РНБО щодо санкцій проти бізнес-партнера Медведчука.
112 Україна
Оборонний комітет Ради підтримав санкції проти NewsOne, 112 Україна і ZIK / сайт каналу

Комітет парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав санкції проти народного депутата Тараса Козака, а також восьми компаній, у тому числі й телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK. Рішення ухвалено 3 лютого.

"Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки одноголосно висловив підтримку рішенню Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - повідомила на своїй сторінці в Facebook народний депутат, заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла.

Вона підкреслила, що рішення підтримали одноголосно.

Оборонний комітет Ради підтримав санкції проти NewsOne, 112 Україна та ZIK

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, тимчасове зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або тимчасове зупинення ліцензій.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 припинили транслюватися.
  • Згодом радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував санкції проти каналів 112, ZIK і NewsOne. За його словами, ці телеканали використовуються як інструменти російської пропаганди в Україні.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти