НАТО скликає екстрену зустріч, щоб обговорити російську загрозу та безпеку Європи

4 січня 2022, 15:54
Позачергове засідання відбудеться 7 січня.
Столтенберг в Париже
Міністри країн НАТО проведуть екстрену зустріч / На фото: генсек НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі в Парижі у жовтні 2021 року, Reuters

Очільники МЗС країн-членів Північноатлантичного альянсу у форматі відеоконференції обговорять нарощування кількості російських військ біля українських кордонів, в окупованих районах Донбасу та в окупованому Криму.

Північноатлантична рада збереться на позачергове засідання у п’ятницю, 7 січня. Про це йдеться у пресрелізі Альянсу, оприлюдненому 4 січня.

Також буде обговорюватися безпека Європи загалом.

відео дня

"Позачергове віртуальне засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у форматі відеотелеконференції у п'ятницю, 7 січня 2022 року. Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять нарощування військової потужності Росії в Україні та навколо неї і безпеку Європи загалом", – повідомили у НАТО.

На засіданні головуватиме генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Раніше повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг поговорив про Росію з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. За підсумками зустрічі він заявив, що Альянс готовий до діалогу з агресором. Також генсек назвав дату переговорів – цілком ймовірно, що вони відбудуться 12 січня.

Також раніше колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Україну та Грузію час прийняти в Альянс і дати гарантії захисту союзників. Расмуссен додав, що Росія не може диктувати умови про нерозширення НАТО.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти