Макрон пообіцяв Путіну, що України не буде в НАТО - іноЗМІ

9 лютого 2022, 15:54
Ці пропозиції не схвалили партнери Північноатлантичного альянсу.
Путін, Макрон
Путін нібито домовилися з Макроном про невступ України в НАТО / Reuters

Британська газета Financial Times повідомила про нібито укладення угоди між Росією і Францією, після того, як Еммануель Макрон зустрівся з Володимиром Путіним у Росії.

Як пише таблоїд The Daily Mail з посиланням на поінформовані джерела, французький лідер заявив, що Путін готовий зупинити ескалацію на російсько-українському прикордонні. Макрон підкреслив, що глава РФ навіть готовий не влаштовувати постійні військові бази або дислокувати війська в Білорусі.

Також таблоїд наводить слова Путіна, який сказав, що деякі пропозиції Парижа можуть стати основою для врегулювання конфлікту на Донбасі.

відео дня

ЗМІ пишуть, що мова йде про гарантії невступу України в НАТО, які пообіцяв Макрон Путіну. Однак їх не схвалені партнери по НАТО, в тому числі Великобританія.

Макрон у врегулюванні конфлікту Росії та України

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 7 лютого, використовував термін холодної війни, сказавши журналістам під час польоту до Москви, що "фінляндизація" України була "однією з моделей на столі" для ослаблення напруженості з Росією.

Наступного дня президент України Володимир Зеленський і лідер Франції Еммануель Макрон зустрілися під час візиту Макрона до Києва у вівторок, 8 лютого. Після переговорів лідер Франції заявив, що Франція продовжує виконувати роль посередника в конфлікті на Сході України і РФ військовим тиском на кордонах тисне на міжнародне співтовариство.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти