Кравчук зробив заяву про Донбас і закликав вирішити питання з ОПЗЖ

4 червня 2021, 06:01
У Верховній Раді кажуть речі, які можна трактувати як зраду України, вважає Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
З України треба "випалити" проросійську опозицію - Кравчук / УНІАН

Для того, щоб встановити мир на Донбасі і повернути в Україну всі окуповані території, слід запустити процес об'єднання всіх політичних сил з єдиною метою. При цьому треба вирішити питання з партією ОПЗЖ, яка працює в інтересах Москви. Про це заявив глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук.

"Якщо ми об'єднаємо політичні сили, якщо в парламенті буде єдність по відношенню до встановлення миру на Донбасі, і метою буде повернення всіх територій, думаю, не буде таких проблем і питань, які б ми не могли вирішити. А ми сьогодні як лебідь, рак і щука, в парламенті говорять необґрунтовані речі, які межують зі зрадою України", - розповів він у ефірі телеканалу Україна 24.

При цьому він також вважає, що на відміну від інших держав, серед опозиції в країні є зрадники. За словами політика, Києву слід вирішити питання з партією Опозиційна платформа - За життя, яка будує "російську Україну", регулярно консультуючись з Москвою.читайте такожЗеленський запустив процес "мирного врегулювання конфлікту на Донбасі"

"Навести приклад. У Польщі є опозиція? Є. Але скажіть, будь ласка, польська опозиція їздить до Німеччини чи України консультуватися, як будувати Польщу? А наші ОПЗЖ їдуть до Москви, зустрічаються з Путіним, він дає їм установки, вони приїжджають і будують російську Україну або Україну з російськими методами управління. Треба випалити це з України, випалити, і тоді, коли у нас не буде таких проблем, я думаю, всі питання вирішуватимуться швидко і організовано", - підкреслив Леонід Кравчук.

Перемовини щодо Донбасу

Президент України Володимир Зеленський 20 травня під час своєї пресконференції сказав, що Офіс президента і Кремль вже ведуть перемовини щодо організації зустрічі з главою Росії Володимиром Путіним.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив факт діалогу з ОП щодо цього питання. Перемовини веде заступник голови АП РФ Дмитро Козак. Однак у Кремлі не впевнені, що зустріч Путіна і Зеленського все ж таки відбудеться.

Президент Зеленський вважає, що для врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Києву треба працювати на трьох напрямках: перемовини в нормандському форматі, діалог з Путіним і підключення до дискусії Вашингтона.

Радник делегації Києва у ТКГ Олексій Арестович вважає, що Зеленський і Путін можуть домовитися про низку важливих питань щодо конфлікту на Донбасі, однак проблему "ДНР" і "ЛНР" вирішити буде дуже складно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти