Кравчук розкрив плани США проти Росії щодо Донбасу

14 лютого 2021, 23:09
Вашингтон підтримує Київ не тільки на словах, але й у справі, стверджує Леонід Кравчук.
Кравчук
США працюють над зміною стратегії перемовин щодо Донбасу - Кравчук / УНІАН

Нова адміністрація президента США Джо Байдена працює над стратегією, яка передбачає зміни у перемовному процесі щодо Донбасу. Вашингтон рішуче підтримує Україну, причому на боці Києва не тільки Америка, але й колективний Захід, заявив у інтерв'ю Obozrevatel глава делегації Києва у ТКГ Леонід Кравчук.

За словами Кравчука, наразі Вашингтон дотримується чіткої позиції щодо російсько-українського конфлікту, підтримуючи територіальну цілісність і суверенітет України. США формують нову перемовну стратегію щодо Донбасу.

"Ця стратегія наразі формується у США новою адміністрацією президента Байдена. Там вже немає двозначності і двоїстих оцінок. Там одне: США підтримують не тільки на словах, а й на ділі територіальну цілісність і суверенітет незалежності України", - сказав політик.

Також він зазначив, що зміна підходу Штатів до Росії полягатиме в стримуванні РФ, яка більше не зможе діяти вільно.

"По відношенню до Росії будуть робитися конкретні кроки. Їй не дозволять діяти так, як вона хоче, а вимагатимуть дотримуватися міжнародного права, норм і принципів. Це позиція не тільки США", - стверджує Кравчук.читайте такожКравчук розкрив плани Росії щодо приєднання Донбасу

Перший президент України додав, що у Європі вже зафіксували небажання Росії слідувати нормам і принципам міжнародного законодавства. Це сигналізує про формування єдиного антиросійського фронту.

"Після нещодавнього візиту до Москви, Борель (Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Борель) сказав, що Росія не готова йти на зближення з Європою і не готова приймати рішення відповідно до міжнародного права. Тобто створюється глобальна думка по відношенню до Росії - ЄС, США, НАТО", - підкреслив Леонід Кравчук.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти