Індексація пенсій: хто з українців має право на доплати

30 січня 2021, 23:26
На 2021 рік запланована індексація виплат і передбачені доплати для деяких категорій пенсіонерів.
пенсіонер в Україні
Хто з пенсіонерів може претендувати на доплати

У Слузі народу повідомили, хто з пенсіонерів сміливо може претендувати на нові доплати у 2021 році.

За словами нардепа Євгенії Кравчук, на 2021 рік запланована індексація виплат і передбачені доплати для деяких категорій пенсіонерів.

"Індексація пенсій обов'язкова щорічно, але тепер для планування люди будуть розуміти, що 1 березня буде індексована пенсія. Цього року - близько 11%. Також треба вирівняти несправедливість щодо людей, яким давно не підіймали пенсії. Це ті, хто отримують мінімальну пенсію. На жаль, 2200 - це ще не є мінімальною пенсією. Люди, особливо старшого віку, яким 80+, отримують ще менше", - заявила Кравчук в ефірі телеканалу.

відео дня

читайте такожНадбавки до пенсій: яким українцям і коли вони покладені

Вона нагадала, що кожен пенсіонер старший за 80 років з минулого року отримує плюс 500 грн. З 1 липня 2021 року отримуватимуть ті, кому 75-80 років - плюс 400 грн до щомісячної виплати.

Кравчук також додала, що додаткові 800 гривень після того, як Рада затвердила законопроєкт, отримають самотні пенсіонери. Тобто, якщо пенсіонери проживають одні, то їм призначена ця надбавка.

Пенсія в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  1. У 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.
  2. В Укрпошті пригрозили припиненням доставки пенсій пенсіонерам. За словами керівника Укрпошти Ігоря Смілянського, фінансова ситуація в компанії склалася вкрай непроста.
  3. До того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.
  4. У Мінсоцполітики анонсували урізання пенсій. Чиновники попереджають, що виплати не зможуть забезпечити українцям гідне життя.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти