"Його можна зрозуміти": експерт розповів, навіщо і до кого Лукашенко постійно їздить в Росію

27 червня 2022, 09:27
Білоруський диктатор намагається заручитися підтримкою через важку економічну ситуацію в країні.
Лукашенко
Експерт розповів, навіщо і до кого Лукашенко постійно їздить в Росію / Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко досить часто їздить в Російський Санкт-Петербург.

Там він намагається вирішити економічні проблеми країни, заявив в інтерв'ю ТСН експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

"Там у нього є друг Бєглов (Олександр Бєглов - губернатор Санкт-Петербурга - ред.). Він керує Петербургом. Вони постійно розмовляють про економічне, політичне співробітництво. Лукашенка можна зрозуміти - йому необхідно завантажувати власну економіку. А економіка Білорусі більш ніж на 50% орієнтована на РФ: нафтова галузь, виробництво техніки", - пояснив експерт.

Ступак зазначив, що паливо, яке йшло з РФ і перероблялося в Білорусі, потім поверталося частково в Росію, частина йшла в Україну, а частина - на експорт в ЄС.

читайте такожЧи здатний Лукашенко встромити ніж у спину Путіну і не пустити армію Білорусі на війну з Україною"Зараз Україна і ЄС не споживають це паливо. Так що з ним потрібно щось робити. Лукашенко намагається продати його, налагодити співпрацю з іншими країнами: Індією, Китаєм, РФ", – зазначив експерт.

Також Ступак додав, що Лукашенко готовий "танцювати під те, що грає Путін", оскільки необхідно відпрацьовувати раніше надані кредити, а також і майбутні, які необхідні для життя економіки Білорусі.

Нагадаємо, експерти Інституту вивчення війни вважають що білоруські навчання поблизу кордону з Україною проводяться для того, щоб показати існування загрози українським прикордонним районам. Однак навряд чи вони вказують на реальну перспективу військового вторгнення військ РБ в Україну.

Також повідомлялося, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вибухнув погрозами на адресу України. Мовляв, якщо ЗСУ перейдуть кордони республіки і будуть, мовляв, цілитися в Мозирський нафтопереробний завод, Мінськ, мовляв, завдасть удару по Києву.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти