З Путіним – в останню чергу: Макрон поговорить з Зеленським і ще двома лідерами перед дзвінком диктатору

4 грудня 2022, 09:42оновлено 4 грудня 2022, 10:45
Французький президент заявив, що він повинен спочатку поговорити з президентом України, а вже потім телефонувати Путіну.
З Путіним – в останню чергу: Макрон поговорить з Зеленським і ще двома лідерами перед дзвінком диктатору
Макрон зателефонує Зеленському перед розмовою з Путіним/ Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон перед своїм дзвінком російському диктатору Володимиру Путіну зателефонує президенту України Володимиру Зеленському.

Але це не єдиний дзвінок, який планує зробити Макрон перед розмовою з Путіним. Про це повідомляє Parisien.

Зазначається, що французький президент також планує зателефонувати президенту США Джо Байдену та гендиректору МАГАТЕ Рафаелю Гроссі.

"Я чекав можливості детально обговорити все з президентом Джо Байденом перед розмовою з Путіним. Також я чекав на розмову і з гендиректором МАГАТЕ, з яким я знову поговорю у цю неділю (4 грудня – ред.). І, звичайно ж, як я завжди робив, спочатку я повинен поговорити з президентом Зеленським", – заявив Макрон.

Макрон хоче поговорити з Путіним

Раніше Макрон оскандалився, заявивши, що він хоче поговорити по телефону з російським диктатором Володимиром Путіним. Річ у тім, що він вважає "директора" Росії "існуючим лідером". Президент Франції збирається поговорити по телефону з російським диктатором вже в найближчі дні.

Також пізніше стало відомо, що Франція може відмовитися передавати Україні зброю у межах військової допомоги. Про це особисто заявив президент Еммануель Макрон. Він зазначив, що боїться стати "стороною конфлікту" через постачання зброї Україні.

Макрон також заявив, нібито Росії потрібно надати гарантії в майбутній системі безпеки в Європі (якраз в той період, коли Кремль знову почне мирні переговори з офіційним Києвом). У той же час, політик висловив думку, що рішення про переговори між РФ і Україною повинен приймати Київ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти