Аваков оцінив ймовірність військової операції Росії проти України

2 березня 2021, 13:12оновлено 2 березня 2021, 14:26
Росія відповість на закриття "каналів Медведчука" в Україні, вважає Арсен Аваков.

Арсен Аваков
Повномасштабна війна між Росією і Україною призведе до катастрофічних втрат - Аваков / УНІАН

Санкції України проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK не залишаться без відповіді з боку Росії. Українській державі слід готуватися до провокацій всередині країни. Навесні може відбутися загострення військового конфлікту на Донбасі. Київ не вірить у повномасштабний наступ російських військ, однак готується до потенційної реалізації такого сценарію, сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю виданню Гордон.

За його словами, Москва відповість Києву на санкції проти телеканалів низкою дій, спрямованих на дестабілізацію політичної ситуації в Україні. Навесні очікується загострення на фронті.

"Росія відповідатиме. Відповідатиме провокаціями, дестабілізаціями всередині, організаціями бунту, проплачуватиме... Відтепер їм проплачувати буде важче всередині країни. Тому що по п'ятій колоні, як ви сказали, завдано величезного удару. Зійде сніг - почнуться провокації на фронті, на жаль", - вважає Аваков.

При цьому глава МЗС не вірить, що Росія наразі здатна реалізувати сценарій повномасштабного військового наступу на територію України. Подібний розвиток подій призведе до катастрофічних наслідків для всіх сторін.читайте такожКолишній глава розвідки України оцінив шанси на військовий напад Росії

"Втрати будуть нищівні у них. У нас теж, на жаль. Це буде катастрофа і для нас, але це буде катастрофа і для них", - сказав міністр.

При цьому у Міністерстві внутрішніх справ готуються до можливої спроби РФ щодо проведення повномасштабної військової операції проти України. Відомство має відповідний плани дій.

"Вся система готова. Ми чітко розуміємо, з ким ми маємо справу, як, коли може бути зроблено... У нас є плани: закриті, відкриті, секретні, - таємні накази - все у нас є. Ми це ясно розуміємо. А далі - кожен на своєму місці. Чи добре розуміють це депутати у Раді? Чи розуміють це журналісти на телеканалах?"- підкреслив Арсен Аваков.

Санкції проти "каналів Медведчука"

  • Президент України Володимир Зеленський 2 лютого запустив своїм указом рішення РНБО щодо впровадження санкцій проти нардепа Тараса Козака, який є соратником голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука, і на думку ЗМІ, є номінальним власником телеканалів 112 Україна, Zik і NewsOne. В результаті обмежень медіаресурсам заборонили роботу на території України.
  • У Службі безпеки України розглядають версію про те, що Тарас Козак може мати відношення до комерційної діяльності компанії Донське вугілля, яка веде бізнес у "ЛНР". У силових структурах не виключають, що телеканали могли фінансуватися з окупованої Луганщини.
  • Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що після впровадження обмежень щодо фізичних та юридичних осіб будуть відкриті кримінальні справи з подальшим вироком суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти