МЗС звернулось до Росії з жорсткою вимогою через затримання рибалок

17 лютого 2020, 20:08оновлено 17 лютого 2020, 21:20
Дипломати вимагають якомога швидше відпустити українців, затриманих Росією в Азовському морі.
рыбаки
Україна зажадала від Росії надати повну інформацію про рибалок / УНІАН

У МЗС України висловили рішучий протест через затримання чотирьох українських рибалок в Азовському морі, яке відбулося 15 лютого. Також у відомстві вирішили викликати тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні.

Як пише пресслужба відомства, дипломати закликали Російську федерацію негайно надати повну інформацію про обставини затримання українського риболовецького судна і чотирьох членів його екіпажу.

"Під час зустрічі російській стороні було передано вимогу невідкладно звільнити українських рибалок, рибальське судно і повернути весь рибальський інвентар", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Затримання рибалок Росією

Раніше Главред повідомляв, що 15 лютого російські прикордонники ФСБ затримали чотирьох українських рибалок в Азовському морі за вилов риби. На катері виявили майже 300 одиниць камбали-калкана.

Пізніше стало відомо, що так званий Керченський міський суд вирішив заарештувати затриманих російськими силовиками в Азовському морі українських рибалок. Так, четверо громадян України заарештовані на 10 діб.

Відзначається, що українців затримали за "незаконний вилов риби".

"Затримані напередодні співробітниками Прикордонного управління ФСБ Росії по Криму в Азовському морі, визнані винними в скоєнні адміністративного правопорушення за частиною 4 статті 19.3 КоАП Росії (" Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов'язків "). Їм був призначений адміністративний арешт на 10 діб", - йдеться в повідомленні пресслужби "прикордонного управління ФСБ по Криму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти