Українців покарають осіннім карантином

10 жовтня 2020, 06:52
Локдаун, можливо, врятував пару життів, але втрачені десятки мільярдів гривень могли врятувати сотні.
карантин
Влада лякає українців новим локдауном / pixabay.com

Навесні локдаун вводився під благородним приводом. Сидячи вдома, ти рятуєш життя. Деякі люди вперше себе відчули героями на дивані, навіть, стали хоробрими настільки, що дозволяли собі травити тих, хто на їхню думку, занадто довго був на свіжому повітрі або посмів вигулювати дітей. Деякі писали, що ми всі помремо, та й взагалі не соромилися власної тупості.

В цілому, суспільство сприйняло локдаун з розумінням, а дехто писав блоги про те, як карантин дозволяє їм духовно розвиватися і з'явився час на сім'ю. Масового неприйняття дій влади не було, тільки окремі дурники-анархісти на зразок мене щось цвірінькали про наукові основи локдауну і права людини.

Зараз, влада знову говорить про те, що введуть карантин, якщо хворих буде занадто багато. Тепер це виглядає як покарання, за те, що ви занадто багато хворієте, погано носите маски і недостатньо чисто миєте руки.

відео дня

читайте такожВлада ніколи не визнає, що крупно облажалися з карантиномРиторика змінилася, вона нарочито аморальна, і це викликає відповідну реакцію громадян, які не розуміють, за що їх збираються покарати.

Реакція - сховатися, ігнорувати або проявити агресію у відповідь. Весняний досвід підказує, що не дадуть ні грошей, ні працювати.

Як завжди, комунікація влади з людьми - не наша сильна сторона.

У цьому випадку це звичайно добре, оскільки будь-яка розумна людина, здатна вивчати цифри і графіки, розуміє, що карантинні інтервенції мало впливають на епідемію, у неї є початок, пік і кінець.

Локдаун, можливо, врятував пару життів, але втрачені десятки мільярдів гривень можна було спрямувати на охорону здоров'я і врятувати сотні. Але буде так як буде, скоро стане легше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти