Короткі підсумки Майдану

23 листопада 2020, 06:56
Всі, хто піднялися за рахунок революції, повинні понести відповідальність за те, що відбувається в країні.
Майдан у Києві
Євромайдану виповнилося сім років / Reuters

Писати про героїчні і трагічні дні Майдану не хочу. Тому що до вирішення головного завдання революції - зміни ублюдочной пострадянської неефективної моделі влади на сучасну - прозору і справедливу - ми так і не приступили.

Питання, що краще - зацементована бандократія Януковича, якого змогли прогнати, або всюдисуща мародерська влада тіньовиків, яка прийшла на зміну - є цинічним у своїй схоластичності. Тому що і те, і те - згубно для країни.

Більшість учасників Майдану не винні у своїх щирих і чесних намірах. Але всі, хто піднялися за рахунок Майдану, повинні понести відповідальність за те, що сьогодні діється в країні.

відео дня

читайте такожПереміг не Майдан, а сцена МайдануУ цьому сенсі Володимир Зеленський, як не парадоксально - теж породження Майдану як матеріалізація суспільного прагнення до бездумного оновлення і примітивних популістських рішень. Без Майдану не було б Петра Порошенка. А без Порошенка людина, подібна Зеленському, ніколи б не прийшла до влади.

Сьогодні альтернатива очевидна: або крах незалежної України у вигляді чергової руїни, або прихід до влади патріотичних прагматиків, які зможуть жорстко, як лікують наркоманів, витягнути країну з чорної діри, попутно забезпечивши зриму і тотальну справедливість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти