Коли замість мізків - ностальгія: чому не можна забороняти російську вакцину

16 грудня 2020, 10:09оновлено 16 грудня 2020, 10:56
Хрест на демонстративно пропутінській політиці ОПЗЖ може поставити тільки безумовно успішна, процвітаюча Україна.
вакцинація
Українці повинні мати право вибрати собі вакцину / Reuters

Якщо з якихось культурно-історичних аспектів дискусії в нашому суспільстві можливі, то щодо застосовуваних вакцин їх не може бути в принципі.

Існує нормативний порядок, що передбачає наявність клінічних випробувань і відповідних сертифікацій. Тому повинен бути один порядок по відношенню до всіх вакцин, незалежно від походження. А далі необхідно реалізувати конституційне право громадян України на вибір — і нехай кожен вибере, яка з тих, що пройшли всі перевірки, йому більше подобається.

Так, очевидно, що російська вакцина виявиться дншевшою (і настільки ж нижчою за якістю, особливо, якщо її почнуть виробляти в Україні в авральних умовах). І не треба цього боятися. Все одно російський "Супутник V" виберуть, в основному, російськомовні громадяни пенсійного віку. Тому що "Москва - столиця нашої великої Батьківщини!" - це їхня молодість, і це не виколупати з голови, навіть якщо Кремль почне бомбити Україну, як Сирію. Але ці люди, у яких замість мізків - ностальгія, і так голосують за ОПЗЖ в різних її варіантах, так що електорат Віктора Медведчука не збільшиться, і технологія політичної спекуляції на епідемії та вакцині не спрацює.

відео дня

читайте такожЧому Путін злякався зробити щеплення своєю вакциноюДо речі, вимагати заборони ОПЗЖ можуть тільки відверто тупі люди або свідомі вороги України. Тому що подібні дії, тим більше, без оголошення війни або надзвичайного стану (а час для цього втрачено!) не передбачені Конституцією України і не будуть сприйняті світовою спільнотою, без фінансової допомоги якої, Росія нас підгребе під себе просто економічно. Ні, хрест на демонстративно пропутінській політиці ОПЗЖ може поставити тільки безумовно успішна, процвітаюча Україна. Тоді нинішній проросійський вектор стане маргінальним і безперспективним.

Якщо повернуися до теми, то особисто я взагалі ставлюся до вакцинації від коронавірусу вельми скептично. І справа зовсім не в громадянстві вакцин. Коронавірус - не кір, він вкрай мінливий, і мені важко уявити, що можлива вакцина, що закриває всі ці вірусні мутації. А в такому випадку навіщо смикатися?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти