Етикет бесід з ворогом: що стоїть за плівками Деркача

11 липня 2020, 11:24оновлено 11 липня 2020, 11:54
Скандальний розмова Порошенка з Путіним не зменшить секту прихильників Петра Олексійовича.
Порошенко проігнорував марш Зеленського
Оприлюднення плівок Деркача не матиме серйозних наслідків для рейтингів, ні для репутації Порошенка / facebook.com/petroporoshenko

Петро Порошенко повинен вимагати експертизу плівок Деркача, щоб довести, що вони або повністю сфальсифіковані (це не його голос або голос не Путіна), або, якщо це їх голоси, що запис скомпільована.

У будь-якому випадку, для Петра Олексійовича ця історія навряд чи буде мати серйозні наслідки і не зможе істотно вплинути на ставлення до нього, так званих, порохоботів. Тому що всі нормальні люди розуміють, що міжнародні переговори не ведуться з використанням нецензурної лексики. Цілком нормальним є говорити ввічливою, дипломатичною мовою, навіть якщо ти розмовляєш з ворогом.

На Заході взагалі не розуміють, у чому суть претензій, що не так. Навіть Черчілль звертався до Гітлера, коли той вже почав світову війну, як "герр Гітлер", тобто "пан Гітлер", а не називав його якимись поганими словами. Хоча Гітлер був ворогом, злочинцем, і тираном. Такі закони дипломатичного етикету.

відео дня

Чому саме зараз з'явились ці плівки? З Деркачем все зрозуміло: він – вихованець і випускник Академії ФСБ РФ і в третій раз зливає плівки. Перші чітко були спрямовані на руйнування відносин з нашим стратегічним партнером – Сполученими Штатами. Вони були покликані вдарити по рейтингах Порошенка напередодні місцевих виборів в Україні.

Влада створила всі умови, щоб Порошенко був у центрі уваги. Зараз він – головний ворог режиму Зеленського. Порошенко стрімко набирає голоси, і його політична сила – на другому місці після Слуги народу.

Ось Путін і допомагає "втопити" свого головного ворога в Україні: він допомагає збити рейтинги Порошенка перед місцевими виборами, щоб його кум Медведчук отримав якомога більше підтримки. Адже в такому випадку у ослабленого Зеленського не буде іншого варіанту, окрім як піти на союз з Медведчуком.

Тарас Березовець, політтехнолог, директор компанії BertaCommunications, співзасновник Українського інституту майбутнього, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти