Дві проблеми Зеленського

2 березня 2021, 06:53
Що обере Зеленський - нескінченну боротьбу зі зміцнення своєї особистої влади або спробу проведення реформ.
Зеленський
Зеленський стає цікавим для українського суспільства / УНІАН

"П'ята колона" Кремля у весь голос кричить: "Володимир Зеленський стає небезпечним". Для кого? Для Путіна чи для українських олігархів чи елітних корупціонерів? Ні. Президент Зеленський, нарешті стає цікавим для українського суспільства і схожим на президента, а не на випадкову людину в політиці. Інше питання - все, що він робить, не має політичної стратегії.

Поки його рішучі дії з приборкання Віктора Медведчука і наскоків на Петра Порошенка спрямовані на зростання уваги до себе, інтересу до своїх дій і, в кінцевому рахунку, на зростання рейтингу довіри, а не на вирішення кардинальних проблем країни - боротьба з бідністю, зміцнення обороноздатності країни, радикальні політичні реформи і боротьба з елітною корупцією.

читайте такожЗеленський погарячкував воювати відразу на декількох фронтахОдна справа - підірвати політичну ситуацію, інша справа - наполегливо і цілеспрямовано робити те, що потрібно країні, а не намагатися надовго прибрати з шахівниці небезпечних політичних конкурентів, на місці яких тут же з'являться інші. Це нескінченна боротьба, яка пожирає сили і час будь-якого політика, якщо у нього немає власної стратегії для країни.

відео дня

Що обере Зеленський - нескінченну боротьбу зі зміцнення своєї особистої влади або спробу проведення реформ?

Зеленський прекрасно розуміє, що проведення радикальних реформ буде болючим не тільки для верхівки, а й для населення, закатованого кризою епідемією і війною. І, розгубивши за два роки свій величезний рейтинг підтримки, він боїться втратити ще більше. Час упущено, а "машина реформ" так і не створена.

читайте такожЩо відбувається з рейтингом Володимира ЗеленськогоТепер, розворушивши "політичний мурашник", президент намагається намацати свою гру. Але його зупиняє страх перед новими гравцями на політичній сцені і зростання політичної невизначеності, непередбачуваність навіть найближчого майбутнього через підняту "турбулентність".

І друга гостра проблема Зеленського - це невміння шукати і залучати сильних, перспективних і незалежних гравців у свою команду, яка так і не сформувалася. Майже всі, хто оточує Зеленського, не підсилюють його, а швидше за все, бездарно і корисливо використовують його повноваження, ресурси і авторитет, а не приносять свій внесок у спільну справу країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти