StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Перегортаючи сторінки Суперкниги: рецензія на фільм "Подорож до Віфлеєму"

27 грудня 2023, 21:30оновлено 29 грудня 2023, 21:52
В українському прокаті йде Сучасний мюзикл "Подорож до Віфлеєму" - на основі легендарного біблійного сюжету про народження Ісуса Христа.
Подорож до Віфлеєм
кадр з х /ф "Подорож до Віфлеєму" / Sony Pictures

У Стародавньому єврейському царстві, яке помірно знемагає під гнітом римського імператора Октавіана Августа живе юна і активна красуня Марія (Фіона Паломо) - яка мріє про кар'єру вчительки. Але гніт патріархату набагато сильніше цезарського і їй вже уготований шлях в дружини молодому торговцю фруктами Йосип (Майло Мангейм). Але раптом їй уві сні є величезний чорний Володар архангел Гавриїл (репер Лекрае) і каже, що народить вона скоро Спасителя. Паралельно в Ізраїль висуваються три волхва - Мельхіор, Гаспар, Бальтазар, а вічно істеричний і з обличчям запеклого кокаїніста цар Ірод (Антоніо Бандерас) теж не дрімає і смикає свого дуболомного синочка Антипатра (Джоел Смеллбоун).

Ідея зняти мюзикл по, як колись прийнято говорити, "найбільшою з коли-небудь розказаних історій", - не те щоб зовсім свіжа, але вже точно незаяложена і на тлі нинішнього кінорепертуару легко виділяється. Правда, до реалізації, на жаль, є питання.

Подорож до Віфлеєм

Режисер-дебютант Адам Андерс (більш відомий як продюсер і композитор, який працював над серіалом "Хор") підібрав хороших і симпатичних танцюристів зі співаками, але загальна обрана сиропність погано клеїться на сюжет (не кажучи вже про те, що фанатів Біблії зміни, які автори внесли, точно не порадують).
Дещо оживляє процес своїми божевільними кривляннями Бандерас, але його, на жаль, мало. Решта акторів - здебільшого дебютанти і представники нової "диснеївської" поросли - вельми мило танцюють і співають, але не більше того.

Підсумовуючи - "Подорож до Віфлеєму" напевно сподобається юним і важким дівчатам, які про Біблію мають саме туманне уявлення. Інших же глядачів це кіно навряд чи чимось вразить.

Дивіться на відео трейлер фільму "Подорож до Віфлеєму":

1

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти