StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Глобальне посиніння: рецензія на фільм "Аватар: шлях води"

18 грудня 2022, 19:30оновлено 19 грудня 2022, 14:02
В український прокат вийшло довгоочікуване кіно - сиквел легендарного фантастичного бойовика - фільм "Аватар: шлях води".
Аватар шлях води
"Аватар: шлях води" / 20th Century Studios

Минуло більше десяти років після того, як морпіх Джейк Саллі (Сем Уортінгтон) перейшов на бік тубільців на'ві і допоміг їм прогнати з квітучої планети Пандора злісних колонізаторів-землян. Тепер він насолоджується сімейним життям з дружиною Нейтірі (Зої Салдана). Вони породили і виховують своїх трьох дітей та одну прийомну дочку (Сігурні Вівер). Плюс поруч завжди людське дитинча Спайдер (Джек Чемпіон - син убитого ще в першій частині злісного полковника Куорітча). Але вся ідилія в один момент обрушується після того, як на орбіті Пандори знову маячать кораблі землян - розлючених і з жагою помсти. Сімейству Саллі доводиться знову вийти на стежку війни.

Перше питання, яке приходить в голову - навіщо взагалі Джеймсу Кемерону було знімати продовження " Аватара "(навіщо це продюсерам з корпорації Дісней і 20th Century Studios, зрозуміло чітко - без мегафраншиз нинішній Голлівуд не може жити)?. Адже і вже кілька технічних революцій він зробив - з другим "Термінатором" і "Титаніком", і заробив сотні мільйонів доларів, і оберемок "Оскарів" на полицях розставив.

На думку спадає тільки одне - йому пообіцяли неймовірне фінансування на втілення всіх його задумів щодо водної флори і фауни Пандори. І дійсно, ще з часів "Безодні" (мабуть, єдиного касового провалу в його режисерській кар'єрі) Кемерон не приховував свого захоплення і своєї любові до водної стихії.

Аватар шлях води

І в другому "Аватарі" він розвернувся на всю міць. Сцени, пов'язані з пандоріанським океаном і його мешканцями, вражають красою. Кожна дрібна тварюка тамтешня зроблена з неймовірною любов'ю - та так, що здається - ти дивишся "Діскавері" або "Енімел Пленет", а не гіперактивний фантастичний бойовик. Власне, сцени пов'язані з сімейством Саллі, іншими тубільцями на'ві і їх боями з кровожерливими людьми, здебільшого, зроблені для "галочки". Хоча - екшен з роками Кемерон ставить не розучився - і пару раз фанатське серце йокне (для самих допитливих він залишив кілька відсилань до своїх колишніх фільмів).

Плюс, мабуть, режисер вилив на екран свої особисті враження від виховання дітей-підлітків (адже його власні нащадки від п'ятого шлюбу якраз перебували в пубертаті на момент зйомок) і спробував зробити щось типу старомодного "романа-виховання"). Правда, не можна сказати, що йому це добре вдалося.

З приводу акторської гри сказати можна мало - адже особи акторів в 99% випадків, поховані під шарами комп'ютерної графіки (особливий шик - вгадати, кого з персонажів грає Кейт Уінслет, не заглядаючи в Гугл).

Підсумовуючи - як і раніше в Голлівуді немає кращого візіонера, ніж Кемерон. "Аватар 2" вийшов неймовірно красивим і напевно збере свої мільярди доларів. Але дивитися його строго рекомендується в кінотеатрі - інакше всю красу цього кіно не розгледіти.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти