StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Біллі і легенди з міфами Стародавньої Греції: рецензія на фільм "Шазам! Лють Богів"

18 березня 2023, 20:14оновлено 20 березня 2023, 10:33
В український прокат вийшов комедійний супергеройський фільм "Шазам! Лють богів" - нове творіння легендарної студії DC.
Шазам
"Шазам! Лють богів" / Warner Bros

Біллі Бетсон (Ашер Енжел) як і раніше може ставати супергероєм - здорованем в костюмі з червоною блискавкою на грудях (Закарі Лівай) - варто лише йому тільки вимовити слівце "Шазам". І в цьому вигляді разом зі своєю прийомною сім'єю він захищає рідну Філадельфію від усіляких напастей. Правда, супроводжується це все масовими руйнуваннями, так що городяни звуть Біллі і його команду "Філадельфійським фіаско". Але сили зла не дрімають - давньогрецькі богині, дочки титана Атланта - Геспера, Каліпсо і Антея (Хелен Міррен, Люсі Лью і Рейчел Зеглер) прориваються в наш світ і жадають помститися чаклунові (Джимон Хонсу) - за те, що той колись вкрав магічні сили і передав їх людям. Ну і влаштувати прочухана людству. Природно, що наші герої вирішують дати відсіч фуріям.

Перший "Шазам" дуже вигідно виділявся на тлі пануючого тоді суворого стилю, який в кіновсесвіт DС колись приніс Зак Снайдер. Те кіно відрізнялося загальним розважальним посилом, кулеметними чергами жартів і в цілому більше нагадувало старі підліткові комедії з 80-х, аніж сучасний насуплений супергеройський блокбастер.

Відразу можна сказати, що сиквел "Шазама" всі достоїнства оригіналу зберіг, а в чомусь навіть примножив. Це як і раніше веселе і місцями навіть придуркувате кіно, в якому нехитрий сюжет летить нестримно вперед (хіба що додалося поп-культурних жартів - дісталося, наприклад франшизі "Форсаж"). Причому більшу частину часу протагоністи проводять у своєму супергеройському образі - крім хіба що Фредді (Джек Ділан Фрейзер), типового задрота, який щосили намагається довести, що він нічим не гірше, власне, за Шазама. Та й взагалі не тлі лиходійок "шазамне" сімейство трохи блякне. Може, справа в тому, що їх грають дві легендарні актриси і нова молода суперзірка Голлівуду. Адже Міррен блищить на голлівудському небосхилі вже більше 50 років, Люсі Лью пройшла школу "Ангелів Чарлі" і Квентіна Тарантіно, а Зеглер вже встигла зіграти у Спілберга і стала новою Білосніжкою).

Шазам

В цілому, ймовірно, можна було б і причепитися до сиквелу "Шазама", але робити цього відверто не хочеться. Фільм, як це раніше часто бувало у DC, не намагається з себе зображати казна-що. А є чистою і незамутненою (нехай і трохи інфантильною) розвагою, під яке дуже приємно провести пару годин в кінотеатрі під напої і поп-корн.

P. S. спеціально для фанатів DC автори приготували цікаве камео. І цілих дві сцени після титрів.

Інші матеріали по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти