StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо класти губку для миття посуду в мікрохвильовку: спосіб від досвідчених господинь

14 вересня 2022, 02:45
За допомогою мікрохвильової печі і губки можна позбутися проблеми, над якою ламають голову усі без винятку господині.
Кухонная губка, микроволновка, микроволновая печь
Кухонну губку можна очистити за допомогою мікрохвильовки/ ua.depositphotos.com, Instagram

Кухонні губки після певного часу використання втрачають свою чистоту і форму. Залежно від забрудненості, час від часу їх потрібно змінювати. Проте це не означає, що їх потрібно викидати у сміттєве відро кожні декілька днів, адже якщо правильно очищати губку для миття посуду, вона прослужить на вашій кухні набагато довше. А це у свою чергу спростить ваше життя і зекономить гроші.

Якщо ви користувалися губкою буквально декілька днів, але її стан уже викликає у вас невдоволення, і ви задумалися, як очистити губку для миття посуду, можете скористатися декількома простими способами.

Серед варіантів очищення такого незамінного "кухонного інвентаря" є як просте прання з миючими засобами, так і незвичайний варіант із застосуванням мікрохвильової печі.

відео дня

Спосіб 1

Щоб очистити губку для миття посуду, можна скористатися мікрохвильовкою. Але перед тим, як класти туди губку, добре намочіть її водою і не віджимайте – якщо покласти її сухою, вона може просто спалахнути.

Вологу губку можна поставити у мікрохвильову піч на тарілці, яку можна там розігрівати. Далі вмикаємо пристрій на 1 хвилину.

Таким чином можна вбити усі бактерії, які накопичилися на губці під час її використання.

Спосіб 2

Щоб продезінфікувати кухонну губку, можна кинути її у посудомийну машину, увімкнувши її на тривалий час за високої температури. Після цього губка також повинна пройти цикл сушіння.

Спосіб 3

Очистити губку можна також за допомогою відбілювача. Невелику його кількість потрібно розбавити водою, і покласти у розчин губку. Вона повинна відмокати там упродовж 1 хвилини. Далі її потрібно вийняти і добре прополоскати у чистій воді.

Для того, щоб захистити руки під час застосування цього способу, потрібно одягнути гумові рукавички.

Спосіб 4

Можна замочити кухонну губку у розчині 9%-го оцту – це також ефективно допоможе вбити бактерії, які на ній накопичилися.

У невеликій ємності розведіть трохи оцту у гарячій воді. Далі замочіть там губку і залиште помокнути на 5-10 хвилин. Потім дістаньте і добре прополощіть у чистій воді.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти