StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гарбуз на Хеллоуїн своїми руками: як зробити найстрашнішу

26 жовтня 2021, 12:11
Як правильно вирізати і зробити гарбуз з паперу на Хеллоуїн - в матеріалі Главреда.
Гарбуз на Хеллоуїн
Гарбуз на Хеллоуїн / 24tv.ua

Хеллоуїн 2021 не за горами і багато хто замислюється про те, як можна декорувати своє житло напередодні Дня всіх святих. Найвідоміший символ свята темних сил - гарбуз. Главред розібрався, як зробити гарбуз на Хеллоуїн різними способами і долучиться до магічної атмосфері свята.

Про те, чим себе зайняти в день розгулу нечистої сили і як не накликати на себе біду, читайте в нашому матеріалі: Хеллоуїн 2021: дата, традиції свята, як себе розважити напередодні Дня Всіх Святих.

Гарбуз на Хеллоуїн - один з найбільш популярних символів. Овоч з страхітливими гримасами також називають" світильником Джека "- Jack-o' - lantern. Він має свою історію. Згідно з легендою, п'яниця Джек двічі обдурив диявола і не був допущений ні в рай, ні в пекло. Він був змушений поневірятися по землі і освітлювати собі шлях тліючим вугіллям.

Стародавні кельти напередодні Дня всіх святих використовували світильники з ріпи. Традиція прикрашати будинок гарбузовими ліхтарями зародилася в США і з тих пір розійшлася по всьому світу. Декорувати свій будинок можна лампою з гарбуза, а також зробивши її з паперу. А ще ліхтар Джека можна намалювати з дітьми.

читайте такожПоробки на Хеллоуїн з дітьми: 5 простих ідей для веселого свята

Як вирізати гарбуз на Хеллоуїн

Декорувати будинок оригінальним ліхтарем з гарбуза простіше простого. Це стане захоплюючим заняттям для кожного члена сім'ї.

  • Вибирайте овоч без видимих пошкоджень. Розмір залежить від ваших уподобань.
  • Зріжте верхню частину гарбуза, приблизно одну третину. Можна вирізати рівно або зигзагами. З кришки потрібно зрізати м'якоть.
  • Приберіть м'якоть і волокна з овоча. Акуратно зрізайте м'якоть зі стінок, намагаючись не пошкодити їх. Не потрібно прагнути до рівної внутрішньої поверхні, проте стежте за товщиною стінок – вона повинна бути близько 1,5 см.
  • Видаливши м'яку частину, беріться вирізати гримаси. Попередньо маркером намалюйте очі, рот і ніс. Можна скористатися шаблонами. Рот не повинен бути занадто широким - гарбуз може розвалитися.
  • Гострим ножем вирізуйте дрібні деталі - ніс, очі, брови, вуха.
  • Протріть гарбуз паперовими рушниками всередині і зовні, поставте всередину невелику свічку і накрийте кришкою. Ліхтар Джека готовий!

читайте такожПечиво на Хеллоуїн: топ-3 рецепта страшно смачної випічки

Як зробити гарбуз з паперу

Прикрасити будинок можна також страшними гарбузами, зробленими з паперу або щільного картону. Особливо це заняття припаде до душі дітям. Таку саморобку можна сміливо віднести в школу або дитячий садок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти