StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Обдурити ніхто не зможе: як перевірити срібло на підробку магнітом і папером

8 серпня 2024, 19:19оновлено 12 серпня, 15:13
565
Є декілька способів перевірки срібла на справжність. Навіть наявність проби не завжди означає, що срібло справжнє.
серебро
Як / Коллаж: Главред, фото: pexels, pixabay

У багатьох людей є прикраси. Одні люди люблять срібло, інші - золото, а хтось віддає перевагу звичайній біжутерії. У сучасному світі, коли шопінг в інтернеті став дуже популярним, з'явилося багато підробок. Нікому не хочеться купити срібні чи золоті прикраси, які насправді виявляться підробкою.

Є декілька способів, які допоможуть дізнатися, справжнє це срібло чи ні. Про ці способи розповіли у ювелірному магазині Срібна країна.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: 5 знаків зодіаку, які не стануть щасливчиками в серпні-2024.

відео дня

Як перевірити срібло на підробку

В першу чергу можна спробувати знайти клеймо на ювелірному виробі. Його відсутність найчастіше вказує на те, що це підробка. Є декілька проб срібла, які офіційно затверджені державою:

  • 750;
  • 800;
  • 830;
  • 875;
  • 925;
  • 960.

Так, наприклад, проба 925 означає, що прикраса на 92,5% складається із чистого срібла, і на 7,5% - з домішок (переважно мідь).

Як перевірити срібло вдома

Перевірити срібло на справжність можна навіть у домашніх умовах. Для цього вам знадобиться щось одне із цього списку:

  • магніт,
  • йод,
  • крейда,
  • оцет,
  • папір.

Якщо вас цікавить, як перевірити срібло за допомогою магніту, то знайте, вам підійде навіть звичайний сувенірний магніт на холодильнику. Якщо прикраса прилипла, то це точно підробка, бо срібло не буде реагувати на магніт.

Якщо ви хочете перевірити срібло за допомогою паперу, то слід провести прикрасою по аркушу. Якщо вона залишила слід, схожий на олівець, то це справжнє срібло. Водночас слід розуміти, що у випадку, якщо прикраса покрита позолотою чи родієм, то цей метод не спрацює.

Якщо крейдою натерти срібло, то на ньому повинен залишитися темний слід. Перевірити цей метал на справжність можна і за допомогою оцту. Прикрасу потрібно подряпати у непомітному місці й капнути на нього трохи рідини. На справжньому сріблі з'явиться біла піна, на підробці - зелена.

З йодом потрібно бути обережними, адже він може зіпсувати виріб. По прикрасі слід провести ватною паличкою з йодом і одразу змити. На сріблі з'явиться мутна тьмяна сіра пляма, яка згодом зникне.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти