StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Про поломки можна забути: хитрий трюк очистить пральну машинку до блиску

16 квітня 2024, 03:05оновлено 19 квітня, 08:14
Чи можна засипати лимонну кислоту в барабан пральної машини - відповідь вас здивує.
Пральна машинка
Що покласти в пральну машину для очищення барабана / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/habelfrank, Pixabay/Antonio_Cansino

Багато ресурсів рясніють рекомендаціями про те, що в пральну машинку необхідно додавати лимонну кислоту для очищення. Однак фахівці попереджають про те, що такий необачний крок може тільки нашкодити вашій пральній машині.

Відповідь виявилася досить простою, адже лимонна кислота, незважаючи на допомогу в очищенні від накипу - це справжній ворог гумових прокладок і патрубків, а також металевих деталей. Тому досвідчені майстри в один голос кажуть - якщо ви не хочете угробити вашу машинку, не слід ризикувати і засипати лимонку в пралку.

Читайте наш матерыал "Як не угробити пральну машинку: куди заливати гель для прання".

Дивіться відео - як почистити пральну машинку:

Вони зазначають, що багато деталей пральної машинки і окремі з'єднання виготовлені з силуміну, який після кількох обробок лимонною кислотою може взагалі розкришитися. При цьому також зазначається, що лимонна кислота може не виконати свою функцію до кінця - не розчинити весь наліт у машинці.

Чому не можна додавати лимонну кислоту в пральну машину

Усе відбувається на рівні простих хімічних процесів, адже лимонка, як карбонова кислота, вступає в реакцію з солями і металами, які в надлишку представлені у звичайній воді. А під час нагрівання води в пральній машинці вступають у роботу хімічні реакції - солі осідають, утворюючи накип на нагрівачі. Це також є загрозою зростання енергоспоживання, а також вигоряння нагрівального елементу.

Що додати в засіб для прання

Якщо ви хочете дізнатися секрет ідеального прання, фахівці рекомендують звернути увагу на звичайну сіль. Однак тут важливо не переборщити, а знати свою міру.

Для профілактики слід додавати не більше однієї столової ложки хлориду натрію. Цей обсяг береться з розрахунку на одне прання. Не потрібно бути семи п'ядей у чолі, щоб зрозуміти, що пральний порошок при змішуванні з сіллю буде краще вимиватися з тканини. Тим самим, ваші речі довше зберігатимуть первозданний вигляд і колір, навіть за багаторазового прання.

Скільки коштує прання в пральні?

Ціни відрізняються залежно від пральні, від міста, від штату. Одне прання коштує $1-5. Що стосується сушарки, то висушити білизну можна в середньому за $3.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти