StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як не угробити пральну машинку: куди заливати гель для прання

29 березня 2024, 18:22оновлено 1 квітня, 13:20
Куди заливається рідкий засіб для прання - як правильно користуватися гелем для прання.
гель для прання
Для чого потрібні три відділення в пральній машині / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/taraghb, скріншот

Пральна машинка давно стала невід'ємним атрибутом у кожному будинку. При цьому сучасні машинки можуть управлятися як дистанційно, так і через спеціальні додатки.

Однак у багатьох виникають питання про те, як правильно додавати в машинку-автомат засіб для прання. При цьому нерідко майстри кажуть про те, що порошок краще засипати прямо в барабан, а не в спеціальний слот вгорі машинки. Мовляв, там може залишатися порошок, який потрапляє на білизну після полоскання.

Читайте наш матеріал "Неочікувана небезпека магнітів: чому не можна вішати магніти на холодильник".

відео дня

А що стосується спеціальних розчинів у вигляді гелів для прання, то у багатьох виникають питання про те, куди їх правильно додавати - прямо в барабан або ж у відсік для прального порошку.

Куди заливати гель для прання в машинці

Фахівці радять уважно подивитися на відсік для мийних засобів. Провідні виробники вже давно наносять позначення, які допомагають орієнтуватися споживачам. Зазвичай один із відсіків позначений римською цифрою I. Його використовують для порошку або гелю, призначеного для попереднього прання (під час прання сильно забрудненої білизни).

Куди краще заливати гель для прання

Якщо ви використовуєте гель для прання, знайдіть відсік, який має бути промаркований позначкою wash або IІ. Саме в нього слід додавати рідкий гель для прання. Виробники радять також додавати в нього відбілювачі, засоби для пом'якшення води або засоби для виведення плям.

Як користуватися гелем для прання в пральній машині

Порядок дій:

  • Відміряйте необхідну кількість засобу (30-150 мл) за допомогою ковпачка (об'єм залежить від кількості білизни та ступеня її забруднення);
  • Гель для прання залийте в потрібну комірку, або прямо в барабан;
  • Після цього щільно закрийте люк і запустіть прання в необхідному режимі.

Куди заливати гель для прання 1 або 2

Разом з тим фахівці вказують на один важливий нюанс. У пральних машинках від компанії Samsung загальний відсік для порошку теж розділений на три частини. У перший можна додавати тільки тверді порошки. Гель заливається тут у другий відсік, промаркований римською цифрою II.

Лайфхак

Згідно з даними Вікіпедії, Лайфхак (англ. life hack) - це хитрість або корисна порада, що допомагає ефективно вирішити ту чи іншу проблему. Неологізм "лайфхак", утворений шляхом злиття англійських слів life ("життя") і hack ("зламати"), був запропонований британським журналістом, який спеціалізується в галузі комп'ютерних технологій, Денні О'Брайеном.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти