Необхідно обрізати плетисті троянди: садівник розкрив секрет пишного цвітіння

2 жовтня 2024, 11:40оновлено 2 жовтня, 12:35
139
Коли восени обрізати троянди, які плетуться - садівник поділився корисними порадами.
Необхідно обрізати плетисті троянди: садівник розкрив секрет пишного цвітіння
Коли потрібно обрізати троянди / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Восени, коли листя починає опадати, настає час готувати сад до холодних зимових місяців. За словами експерта Монті Дона, є одна важлива робота у саду, яку потрібно виконати якнайшвидше.

68-річний Монті поділився новинами із підписниками, закликаючи їх вирішити одне важливе завдання цього місяця до того, як настане морозна погода, передає видання Mirror.

"Необхідно обрізати плетисті троянди. Відомо, що плетисті троянди цвітуть на пагонах, вирощених тієї ж весни, щоб їх можна було зараз сильно обрізати. Обрізка необхідна, якщо садівники дійсно хочуть, щоб їхні троянди квітли. Його мета - видаляти мертві та відмираючі гілки та пеньки, залишаючи місце для нового росту. Садівники можуть зробити це, просто видаливши частини рослини в період нецвітіння", - пояснив досвідчений садівник.

відео дня

Він наголосив, що необхідно використовувати дуже гострі інструменти для обрізки. Це не тільки значно полегшить життя, але й зробить значно чистіші зрізи, а отже, завдасть менше шкоди рослині.

"Завжди використовуйте інструмент, який працює в межах своїх можливостей, тому ніколи не напружуйтеся більше сили. Використовуйте ножиці для надто товстих стебел, щоб їх було легко зрізати секатором, і гостру пилку для всього, що напружує ножиці", - додав Монті.

Першим кроком до обрізки плетистих троянд є видалення будь-яких ознак пошкодження.

"Почніть з видалення будь-якої пошкодженої або перехрещеної порослі дуже старого куща, яку можна обрізати прямо до землі. Головні стебла слід розкинути віялом на рівновіддаленому рівні якомога горизонтальніше, прив’язавши їх до дроту або решітки. Потім усі бічні пагони, що ростуть із цих основних стебел, які дали цьогорічні квіти - можна скоротити до короткого куща з парою листочків", - пояснив садівник.

Під час обрізання плетистих троянд важливо обрізати трохи вище бруньки, яка вказує в напрямку, у якому садівники хочуть, щоб виросло нове стебло.

"Має бути ефект рельєфу, переважно горизонтального росту з обрізаними бічними пагонами, що проходять уздовж їхньої довжини", - додав Монті.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти