StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна додавати коріандр до консервації: господині розкрили лайфхаки

18 червня 2024, 17:54
870
Що додають у консервацію для насиченого смаку - Главред зібрав корисні поради, які спеції додати.
Чи можна додавати коріандр до консервації: господині розкрили лайфхаки
Чи можна додавати базилік у консервацію / колаж: Главред, фото: УНІАН

Чи можна додавати базилік у консервацію - Главред зібрав цікаві поради, які спеції допоможуть додати насичений смак та аромат стравам під час консервації. Досвідчені господині розповіли, що базилік відмінно поєднується із консервованим солодким перцем, помідорами або квасолею. Часто його можна побачити у консервованих огірках, грибах та кабачках.

Які огірки не підходять для консервації

  • Вважається, якщо огірки мають велику насіннєву камеру, то краще залишити їх для салатів. Адже, якщо такі огірки консервувати, то вони сильно розм'якнуть від маринаду.
  • Не можна брати на консервацію дуже великі огірки, адже вони вже мають грубу шкірку та велике насіння всередині. При консервації таких огірків вони не матимуть смаку та гарного вигляду. Натомість краще обирати огірки маленького розміру.
  • Не варто консервувати огірки із пошкодженням, адже існує серйозний ризик розповсюдження бактерій, а банка згодом може "вибухнути".
  • Не можна також використовувати огірки з гладкою шкіркою. Краще обрати огірочки, які мають пухирці - це знак, що вони будуть соковиті та пружні.

Чи можна додавати петрушку до консервації

Часто до консервацій додають не лише саму петрушку, а й корінь, листя та її насіння. Вважається, що найкраще петрушка підходить для консервації помідорів, огірків та кабачків. Зелень петрушки надасть консервованій страві солодкий смак та приємний аромат.

Що не можна додавати у консервацію

  • Досвідчені господині попереджають, що розмарин та чебрець під час консервації можуть надати страві пряного аромату, однак існує ризик, що це може бути занадто насичений та різкий запах. Краще використати маленькою гілочку або взагалі утриматись від цього.
  • Лавровий лист часто додають всюди, однак під час консервації варто бути обережним і додавати його виключно за рецептурою. Щоб не зіпсувати свої страви, варто використовувати його зовсім небагато.

Дивіться відео про те, як смачно закрити хрумкі огірки:

Місячний посівний календар на червень 2024
Місячний посівний календар на червень 2024 / Інфографіка: Главред

Коли садять огірки в Україні

Зазвичай огірки в Україні починають висаджувати в ґрунт приблизно наприкінці квітня - на початку травня. Тоді вже заморозків немає, а температура повітря зазвичай стійко тепла.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти