StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Каші, які не потрібно варити - 5 незамінних круп воєнного часу

27 березня 2022, 13:33
Ці каші допоможуть оптимізувати час готування і допоможуть залишатися ситими.
каша, гречка, рис, пшоно
Які каші не потрібно варити / depositphotos.com/

Війна в Україні наклала свій відбиток на раціон багатьох українців. Часто часу на приготування їжі буває мало, тому на допомогу приходять продукти, для готування яких потрібно докладати мінімум зусиль і часу.

Про те, як максимально убезпечити джерела води в надзвичайних умовах, читайте в матеріалі: Коли немає доступу до питної води: як знезаразити воду – поради інфекціоніста.

В умовах війни українцям знадобляться каші, які не потрібно варити. Це заощадить час на підготовку і залишить вас ситими.

відео дня

Геркулес

Вівсяна каша стане помічником, якщо часу на приготування їжі немає. Навіть якщо на упаковці написано, що кашу потрібно варити, просто залийте її окропом і дайте настоятися 15-20 хвилин.

Перловка

Перлову кашу також можна заливати водою і необов'язково варити. Для того, щоб з крупи вийшло блюдо, необхідно залити перловку водою з розрахунку 1:3. Настоюватися каша повинна 24 години.

Гречка

Популярний продукт теж не вимагає варіння. Зовсім необов'язково заливати крупу окропом, досить води кімнатної температури в пропорціях 1 до 2. Найкраще наполягати гречку протягом 8-10 годин, але можна вживати вже після 5.

Ячна каша

Ячку теж зовсім необов'язково варити. До того ж, ця крупа дуже швидко настоюється. Потрібно тільки залити її окропом і залишити на 2-3 години.

Кускус

Ця крупа широко застосовується в східній кухні. Її також можна вживати без попереднього варіння. І приготувати таким чином крупу можна за 15 хвилин. Досить просто залити її крутим окропом. З огляду на що, води повинно бути трохи більше, ніж крупи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти