StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як засолити огірки, щоб були хрусткі: господині поділились порадами

14 червня 2024, 17:10оновлено 18 червня, 22:58
5377
Що надає хрускіт малосольним огіркам та як їх зберігати - Главред зібрав корисні поради.
Як засолити огірки, щоб були хрусткі: господині поділились порадами
Як зробити малосольні огірки / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Скільки солі потрібно на малосольні огірки на 3-літрову банку, щоб огірочки вийшли смачні та хрусткі - досвідчені господині поділились рецептами. Нині існує багато рецептів приготування малосольних огірків, але за класичним рецептом на 3-літрову банку варто додавати 5 зубчиків часнику, 3 столових ложки солі, трішки кропу, огірки та все залити водою.

Вас також зацікавить матеріал: Огірки будуть рости вдвічі швидше: чим підгодувати овочі для неймовірного врожаю.

Жінка в Youtube-каналі поділилась класичним рецептом малосольних огірки за швидким рецептом і розповіла, як їх зберігати після приготування.

Що дає хрускіт солоним огіркам

Для маринування огірків варто обирати молоді та невеликі плоди. Необхідно, щоб огірки були пружними та твердими. Перед початком маринування варто ретельно промийте банки і кришки - це все простерилізувати окропом.

Перед цим огірки потрібно залити холодною водою і добре промити їх. Господині рекомендують змінювати воду декілька разів. Після того, чисті огірки потрібно скласти у велику миску, щоб вода стекла. Також потрібно підготувати кріп, попередньо промити його і просушити. Щоб огірочки вийшли хрусткими необхідно додати кріп, листя винограду або вишні. Її потрібно добре викласти на дно банок, ніби застелити все. Також деякі господині додають шматочок гіркого перцю або половинку червоного салатного перцю. Такий інгредієнт додасть нових смаків вашим огіркам.

Як правильно зберігати малосольні огірки

Необхідно зберігати солоні та малосольні огірки лише в холодних і темних місцях, а температура була не вище +4°. Зазвичай для цього ідеально підходить льох або підвал, але в ньому має бути сухо.

Також можна зберігати малосольні огірки та іншу закрутку в темному місці при кімнатній температурі. Однак, пам'ятайте, що після відкриття банки солоних огірків, їх варто зберігати в холодильнику не більше 14 днів і в розсолі, в якому вони маринувалися.

Коли садять огірки в Україні

Зазвичай огірки в Україні починають висаджувати в ґрунт приблизно наприкінці квітня - на початку травня. Тоді вже заморозків немає, а температура повітря зазвичай стійко тепла.

Дивіться відео про те, як зробити малосольні огірки:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти