StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як варити згущене молоко – простий рецепт

2 березня 2021, 16:40оновлено 2 березня 2021, 22:11
Смачне згущене молоко приготувати можна і вдома, на своїй плиті. Солодке, карамельне, абсолютно натуральне варене згущене молоко порадує вас і близьких.
Як варити згущене молоко – простий рецепт
Як приготувати домашне згущене молоко / pixabay

Домашне згущене молоко - це рецепт, за яким ви без особливого клопоту зможете зробити смачні ласощі вдома. Знадобиться тільки молоко, цукор і дві години вільного часу.

Згущене молоко вийде дуже смачним і абсолютно натуральним. Подайте його до млинчиків, сирників або до своїх улюблених десертів. Можна використовувати і для приготування кремів.

Главред розповість найпростіший рецепт ідеально згущеного молока вдома.

Згущене молоко в домашніх умовах - рецепт

Вам потрібно:

  • Молоко - 1 л;
  • Цукор - 255 гр;
  • Сода харчова - 1 чайн. л;
  • Ванілін за смаком.

Візьміть каструлю з товстим дном і високими бортиками. Це важливо, тому що молоко при кипінні почне тікати. Налийте в каструлю молоко, додайте цукор, соду і ванілін. Розмішайте.

Поставте каструлю з молоком на вогонь, нагрів зробіть середнім. Доведіть молоко до кипіння. Цукор повинен розчинитися. Зверху підніметься піна від соди, не відходьте від плити, молоко може втекти.

Варіть молоко, зрідка помішуючи його, близько 20 хвилин на середньому вогні. Воно придбає гарний колір топленого молока. Потім нагрів зменшіть до мінімального і продовжуйте уварювати молоко протягом години.

Весь час помішуйте молоко, щоб воно не пригоріло.

Ще через 20 хвилин воно придбає злегка карамельний колір, і його рівень помітно зменшиться.

Продовжуйте варити далі, постійно розмішуючи молоко ложкою. В кінці варіння молоко стане ще темніше, на смак воно буде схоже на молочний ірис.

Вимкніть вогонь. Продовжуйте розмішувати молоко без нагрівання ще 5 хвилин - це позбавить молоко від піни. Остудіть його до кімнатної температури. Молоко буде рідким.

Приберіть каструлю з молоком в холодильник. Після холоду молоко стане густішим, перелийте його в банки і зберігайте в холодильнику. Домашне згущене молоко готово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти