StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як розморозити машину від льоду взимку: експерти дали дієві поради

8 лютого 2021, 01:36
Гаряча вода з чайника або термоса - не найкращий спосіб. Краще скористатися дефростером і скребком.
автомобіль, мороз
Весь автомобіль очищати від льоду необов'язково / Фото pixabay

З приходом морозів для автомобілістів актуальним стає питання, як розморозити машину від льоду. Експерти розкрили кілька секретів, що допоможуть розв'язати цю проблему. Щоби впоратися із завданням, знадобиться дефростер і скребок.

Як розморозити скло автомобіля взимку

Весь автомобіль очищати від льоду необов'язково. Досить забезпечити огляд, очистивши лобове та передні бічні стекла, пише Авто24.

Експерти не радять здирати весь лід зі скла скребком. Передусім потрібно нагріти скло, пустивши на нього струмінь теплого повітря з обігрівача. Таким чином лід підтане і можна буде його легко прибрати.

відео дня

Ще один спосіб - можна залити між льодом і склом незамерзаючу рідину. Для цього слід продерти на льоду вгорі скла хоча б вузьку щілинку, в яку залити препарат-розморожувач (дефростер).

Якщо шар льоду не товстий, можна спробувати змити його якісною рідиною-розморожувачем, просто зволожуючи обледенілу поверхню з розпилювача.

Що робити не можна

Використовувати двірники для прибирання льоду зі скла не рекомендується - ефект буде нульовий, а ось щітки зносяться передчасно.

Потрібно постаратися менше дряпати скло скребком, особливо навпроти водійського місця. Інструмент обов'язково залишить на склі мікроподряпини, які вночі в світлі зустрічних фар заважатимуть бачити дорогу.

Варто уникати контрастної зміни температури повітря, що направляється на скло – у деяких моделей авто трапляється, що заморожене лобове скло тріскається від занадто гарячого повітря. Тому повітря на нього потрібно направляти одразу після запуску двигуна, коли воно ще не гаряче.

Не можна змивати лід гарячою водою з чайника або термоса.

Нагадаємо:

  • В Україну прийшов потужний циклон. Синоптик попередив про погодні неприємності на найближчі дні.
  • Зокрема, з неділі, 7 лютого, і до середини наступного тижня (орієнтовно до 11 лютого) в Україні буде багато снігу, дощу і штормовий вітер.
  • Українців попередили, що місцями глибина снігу сягне 50 сантиметрів. Також очікується зниження температури до серйозних "мінусів".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти