StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як легко відкрити консервну банку без відкривачки: 7 способів на будь-який випадок

9 квітня 2024, 01:24
Відкрити консервну банку без відкривачки - це непросте завданням, але насправді існує кілька ефективних методів, які можна використати у побуті.
Як легко відкрити консервну банку без відкривачки: 7 способів на будь-який випадок
Як швидко відкрити банку конссервації / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Не завжди під рукою є консервний ніж, а іноді він може зламатися. Не біда! Існує кілька способів відкрити консервну банку без спеціального інструменту.

Як відкрити банку ложкою

Перший метод полягає у тому, щоб відкрити консервну банку ложкою. Він може здатися досить незвичайним, але є ефективним. Спочатку банку потрібно поставити на стійкій поверхні, потім взяти міцну металеву ложку і широкою її частиною енергійно і сильно потерти край банки взад і вперед.

Якщо вас цікавлять корисні лайфхаки, прочитайте матеріал Главреду: Банани не чорнітимуть довше: жінка поділилась секретом, як зберегти фрукти свіжими.

Через кілька хвилин метал стане тоншим і ви помітите невеликий отвір, всередину якого потрібно втиснути ложку. Як тільки відкриєте банку, тріть далі її по периметру, тоді кришку вийде зняти повністю. Такий спосіб набагато безпечніший, аніж намагатися проштрикнути кришку банки гострим ножем.

Дивіться відео, як відкрити банку ложкою:

Як відкрити банку з гвинтовою кришкою

Коли кришка консервної банки тісно закручена і відкрити її руками важко, можна скористатися тепловим методом. Це простий спосіб, який полягає в тому, щоб опустити банку з гвинтовою кришкою в гарячу воду.

Гаряча вода допомагає розширити матеріал кришки, зменшуючи її товщину і створюючи тиск, який полегшує відкриття банки. Необхідно дати банці декілька хвилин і залишити її в гарячій воді.

Якщо немає відкривачки або ножа, можна використати будь-який клейкий матеріал, наприклад, скотч. Просто обмотайте кришку скотчем і залиште вільним край, щоб мати можливість потягнути за нього. Тепер потрібно лише застосувати силу і відкрити банку, використовуючи цю імпровізовану ручку.

Як відкрити банку консервації без відкривачки

Консервну банку також можна запросто відкрити, якщо потерти її об камінь чи бетон. Принцип той самий, що і з ложкою. Потрібно терти з'єднання між кришкою та рештою банки, поки воно не стоншає. Однак в такому разі слід робити все досить акуратно, щоб вміст банки не витік.

Як тільки помітили, що рідина почала потихенько витікати, дістаньте ніж, ложку чи інший інструмент, щоб повністю відкрити кришку.

Як легко відкрити кришку банки

Один з найпоширеніших способів відкриття консервної банки без відкривачки - використання ложки. Цей метод полягає в тому, щоб покласти край ложки під кришку банки та почати обертати її. Ложка створює тиск на кришку, що допомагає розімкнути її.

Також консервну банку можна відкрити канцелярським ножем. Цей спосіб більш небезпечний, тому його рекомендується використовувати з обережністю. Проткніть кришку ножем і зробіть кілька надрізів по колу, з'єднуючи їх між собою. Піддягніть кришку ножем і зніміть її.

Якщо під рукою немає канцелярського ножа, можна скористатись звичайним. Щоб відкрити консерви ножем, поставте банку на рівну поверхню. Розмістіть лезо вертикально на край кришки і міцно вхопіться за рукоятку однією рукою. Другою стукайте по ножу і проколіть кришку. Зробіть багато отворів по всьому краю кришки. В один з отворів вставте ніж і акуратно розріжте кришку.

Для чого використовується канцелярський ніж?

Канцелярський ніж для паперу - дуже потрібний і корисний інструмент для будь-якого офісу. Він використовується для того, щоб розрізати папір, стос аркушів, картон. Крім того, ним дуже зручно розрізати поліетиленову упаковку, деякі тканини і вироби зі шкіри.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти