StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Де краще садити виноград у тіні чи на сонці: урожай буде вражаючий

12 вересня 2024, 16:55
5309
Де найкраще посадити виноградне дерево, щоб він був здоровим, а урожай великим - фахівці розкрили свої секрети.
Де краще садити виноград у тіні чи на сонці: урожай буде вражаючий
Де краще росте виноград / колаж: Главред, фото: unsplash

Як і де посадити виноград на ділянці городу правильно, щоб він гарно вродив - досвідчені садівники поділились корисними порадами, як доглядати за виноградним деревом.

Відомо, що виноград - це найпопулярніший вид чагарнику, однак не всі знають про те, що врожайність здебільшого залежить від правильного розвитку кореневої системи. У здорової рослини винограду довжина кореню має бути рівна довжині надземних ліан. Фахівці радять, щоб отримати відмінний та здоровий виноград, варто дотримуватись правильної відстані між кущами винограду під час посадки.

Де краще садити виноград

Щоб отримати здоровий виноград, варто ретельно обирати місце посадки, адже це буде мати важливе значення для подальшого розвитку рослини. Вибір місця посадки винограду також впливатиме на нормальне та успішне зростання, плодоношення та врожайність рослини. Зазвичай виноград краще садити у сонячному, добре освітленому місці, тож краще розміщувати його на південній або південно-західній, або західній стороні будинку, схилу. Також фахівці рекомендують, щоб інші споруди, дерева могли оберігати виноград від сильного вітру, однак, щоб і не затінювали його.

відео дня

Досвідчені садівники радять, висаджувати саджанці винограду на цілині, незайманому місці, де ще не росли садові рослини. Відмінним варіантом стане місце, якщо на ньому колись росли плодові рослини іншої групи. Щоб виноград швидко ріс та був здоровим, то варто час від часу вносити різні поживні речовини: азот, фосфор, калій, магній, кальцій, сірку, залізо та інші елементи.

Мало хто знає, але виноград здатен рости на одному місці понад 50 років. Тож, щоб сформувати постійний та високий врожай, варто регулярно вносити органічні та мінеральні добрива.

Чи можна садити виноград біля паркану

Як раніше повідомили, що виноград - це популярний вид чагарників, тож можна садити його лише не ближче метра до паркану.

Досвідчені садівники рекомендують, що не можна висаджувати виноград дуже близько до стіни будинку чи паркану. Необхідно дотримуватись, щоб відстань становила приблизно 1,5 метра. Із часом, коли виноград розростеться, можна потім до будинку підвести виноградні лози за допомогою відводка. Це стане гарною окрасою біля дому.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти