StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що миттєво вбиває тарганів: 4 найкращі засоби, щоб небезпечні комахи зникли назавжди

25 липня 2024, 22:47оновлено 26 липня, 16:11
1408
Відомий біохімік розповів, чого бояться таргани у квартирі найбільше і як дуже швидко та ефективно знищити таких настирливих "гостей".
Тараканы, биохимик Глеб Репич
Що миттєво вбиває тарганів/ колаж: Главред, фото: скрін

Якщо в оселі з’явилися таргани, "сусідство" з ними може стати справжньою проблемою. Такі комахи не лише викликають огиду, а й переносять різні небезпечні інфекційні захворювання. Тому боротьбу з тарганами потрібно починати якнайшвидше, не відкладаючи це питання "у довгу скриню".

Радимо також прочитати матеріал: Скільки потрібно варити раків: важливі правила, які варто знати перед приготуванням

Український біохімік Гліб Репіч у програмі "Сніданок з 1+1" розповів, чого бояться таргани. Він пояснив, що миттєво вбиває тарганів і якими засобами найефективніше користуватися, щоб забути про цю проблему раз і назавжди.

Є чотири найкращі засоби, щоб небезпечні комахи зникли назавжди.

1. Борна кислота

Такий порошок продається в аптеках, коштує досить дешево і при цьому ефективно допомагає боротися з тарганами. Коли тарган з’їсть борну кислоту, йому стане зле і через деякий час він помре.

За словами біохіміка, краще змішати борну кислоту із жовтком – сирим або вареним (варений краще). І потім цією сумішшю помастити у тих місцях, де повзають таргани.

Але такий засіб повільний – щоб вивести тарганів за допомогою борної кислоти може знадобитися приблизно місяць.

2. Спеціальні порошки і гранули

Це синтетична отрута, яку використовують для боротьби з тарганами.

"Зазвичай в порошку використовують досить потужні штуки – нервово-паралітичні речовини. Ці порошки розсипають у тих місцях, де ці комахи бігають. Коли тарган пробігає по порошку, то цього контакту достатньо, щоб йому стало зле – у нього вимикається уся нервова система і він гине", – пояснив Репіч.

При цьому він попередив, що такі речовини зазвичай небезпечні для людини, тому поводитися з ними потрібно вкрай обережно.

3. Гелі та пастки

Часто продаються або гелі, або спеціальні пастки з гелем всередині. Такі засоби – це зазвичай отрута для тарганів, яка має "смачний" запах і спонукає таким чином комах її з’їсти. Такі засоби теж треба наносити у тих місцях, де таргани живуть чи бігають.

Під час використання таких засобів також потрібно бути обережними, і, так само як і порошки, тримати подалі від дітей.

4. Аерозолі

Аерозолі містять нервово-паралітичну речовину. Під час розпилювання аерозоль потрапляє у всі важкодоступні місця. Потрапляючи на тарганів, такі речовини призводять до летальних наслідків для цих комах.

Використовувати аерозолі також потрібно з обережністю. Перед тим, як розпилювати аерозоль, варто одягнути маску. Для підвищення ефективності обробки треба зачинити вікна, розпилити аерозоль, а потім вийти з кімнати і зачинити двері. Потім зачекати трішки часу, провітрити кімнату і зробити вологе прибирання.

Дивіться відео про те, як позбутися тарганів:

Хто такий Гліб Репіч

Репіч Гліб - український біохімік, кандидат хімічних наук. Фіналіст премії Global Teacher Prize Ukraine. Займається популяризацією науки через власні соціальні мережі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти