StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо один навушник не працює: як урятувати гаджет від виходу з ладу

11 червня 2024, 11:39оновлено 12 червня, 09:24
299
"Що робити, якщо не працює один навушник?" - зараз, без перебільшень, мільйони людей по всьому світу стикаються з цією проблемою.
Навушники, ремонт
Що робити, якщо один навушник не працює? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Якщо у вас раптово перестав працювати один з навушників - або правий, або лівий, то не потрібно відразу впадати в паніку - досить часто така проблема вирішується виконанням рекомендацій з керівництва користувача. Але буває, що і вони не можуть допомогти. Тоді, повідомляє проєкт TropicalTech, можна спробувати кілька кроків для діагностики та можливого вирішення проблеми.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Що робити якщо один навушник працює, а один - ні: нескладні трюки допоможуть кожному".

Що робити якщо один дротовий навушник не працює?

  • Перевірте підключення - переконайтеся, що штекер навушників повністю вставлений у роз'єм пристрою;
  • Спробуйте під'єднати навушники до іншого пристрою, щоб виключити проблему з роз'ємом пристрою;
  • Огляд кабелю - уважно огляньте кабель на наявність пошкоджень або зламів. Найчастіше проблеми виникають у місцях вигину кабелю;
  • Очищення роз'єму - перевірте, чи немає в роз'ємі пристрою пилу або сміття. Обережно очистіть роз'єм за допомогою м'якого пензлика або зубочистки;
  • Перевірка балансу звуку - у налаштуваннях звуку на вашому пристрої перевірте баланс лівого і правого каналу. Можливо, баланс зміщений в один бік.
  • Перевірка на іншому пристрої - підключіть до нього навушники (якщо проблема зберігається, імовірно, навушники пошкоджені).
  • Використовуйте адаптер - якщо користувач використовує адаптер (наприклад, USB-C або Lightning до роз'єму 3.5 міліметра), то нехай спробує замінити його (він може бути несправний).

Якщо все ж таки виявлено пошкодження кабелю або штекера, то можна спробувати відремонтувати навушники самостійно (хоча це не рекомендується - бо небезпечно - можна повністю зламати навушник, втратити його дрібні деталі) або звернутися до сервісного центру. І в більшості випадків ремонт може бути недоцільним - простіше придбати нові навушники.

Самостійно ремонтувати пристрій не рекомендується -. Щоб цього не сталося, звертайтеся до перевірених майстрів.

Що за проєкт Tropical Tech?

Tropical Tech - проєкт, який охоплює широкий спектр тем для пристроїв на iPhone (iOS), Android, Windows 10, Windows 11, Samsung тощо. Станом на червень 2024 року на YouTube-канал підписано 50,1 тисячі користувачів.

Навушники, ремонт

Як зробити скидання налаштувань на бездротових навушниках?

Крім маси плюсів, які є у таких навушників (зручність використання, компактність, легкість перенесення), у них є одна проблема - вони часто розсинхронізуються. Тобто зазвичай правий і лівий навушник з'єднуються між собою через технологію Bluetooth, але часто цей зв'язок з якоїсь причини порушується, і звук йде тільки з одного навушника. Наприклад, може грати тільки правий, а лівий перестає працювати. Або навпаки, правий навушник не працює і не підключається, а лівий працює.

Спершу бажано провести скидання налаштувань. Ця процедура на бездротових навушниках може варіюватися залежно від моделі та виробника. Зазвичай справа має такий вигляд:

  • Пошук інструкції. Знайдіть посібник користувача для ваших навушників. У ньому мають бути вказані конкретні кроки для скидання налаштувань.
  • Одночасно натисніть і утримуйте кнопки. У більшості навушників є комбінація кнопок для скидання. Наприклад, можна одночасно натиснути й утримувати кнопки живлення та гучності протягом 10-15 секунд.
  • Кнопка живлення - абсолютно аналогічний вищевказаному прийом.
  • Видаліть навушники зі списку пов'язаних Bluetooth-пристроїв.

Якщо наведені вище кроки не вирішують проблему, то зверніться до керівництва користувача або на сайт виробника для отримання конкретних інструкцій.

Що таке навушники?

Навушники - пристрій для особистого прослуховування музики або інших звукових записів, у комплекті з мікрофоном можуть використовуватися як засіб для ведення переговорів телефоном або за допомогою іншого засобу голосового зв'язку, повідомляє "Вікіпедія".

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти