StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Які страви категорично не можна готувати у фритюрниці: може бути небезпечно

22 жовтня 2023, 02:20оновлено 23 жовтня 2023, 12:22
347
Приготування деяких страв у фритюрниці може зробити їх несмачними, або шкідливими.
Які страви категорично не можна готувати у фритюрниці: може бути небезпечно
Що не можна готувати у фритюрниці / колаж: Главред, фото: pexels.com

Фритюрниці стали дуже популярні, адже за допомогою них можна приготувати безліч страв. Також домашні фритюрниці дозволяють контролювати більш здоровий спосіб приготування закусок.

Однак, варто знати, що не всі продукти можна готувати у фритюрниці. Приготування деяких страв зробить їх несмачними, або шкідливими, а це може становити реальну загрозу для людини, повідомляє видання Mirror.

Вам також стане у нагоді дізнатись, чому не можна смажити на подряпаній сковорідці. Багато хто допускає такої помилки та наражає себе та рідних на небезпеку.

відео дня

Що не можна готувати у фритюрниці

  • Не варто готувати броколі у фритюрниці. Овоч погано утримує вологу і дуже швидко висихає, краще запекти його в духовці.
  • Рис обов’язково потрібно варити у воді. Фритюрниця абсолютно не пристосована для такої страви. Тож не варто експериментувати і наражати себе на небезпеку.
  • Можна приготувати різні запечені страви з макаронів у фритюрниці, але не так багато. Більшість страв із макаронами готуються у соусі, тож вони просто не підійдуть для фритюрниці.
  • Попкорн не можна готувати у фритюрниці. Для нього потрібна дуже висока температура, щоб ядра схопилися. Фритюрниця не підходить, адже просто не може досягти таких температур.
  • Не рекомендується готувати у фритюрі смажену їжу у вологому клярі. Щоб приготувати їжу у фритюрі, краще обрати суху приправу, змішану з борошном.
  • Фритюрниці погано справляються із сиром. Якщо він розплавиться, то забруднить всю поверхню і прибрати його буде дуже важко.
  • Листові овочі не можна смажити у фритюрниці. Вони постійно рухаються усередині приладу та залишають лише несмачні обвуглені шматки.
  • Товсті шматки м’яса не варто готувати у фритюрниці, оскільки вони можуть легко пересмажитись і стати жорсткими.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти