StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ветеринар розповів про п'ять попереджувальних ознак того, що собака ось-ось нападе

29 грудня 2023, 21:09оновлено 30 грудня 2023, 09:21
829
Всім собакам, які демонструють подібну поведінку, треба пройти належну підготовку і соціалізацію як з іншими собаками, так і з людьми.
Ветеринар розповів про п'ять попереджувальних ознак того, що собака ось-ось нападе
Як зрозуміти, що собака хоче вкусити/ Колаж Главред, фото flickr (Dineshraj Goomany), freepik

Ветеринарний експерт пояснив, що існує п'ять основних ознак, що попереджають про те, що собака готова напасти на вас, і що ці попередження можуть бути застосовні до будь-якої породи, пише Mirror.

Як зрозуміти що собака хоче вкусити

За останні кілька місяців американський буллі потрапив у заголовки новин через свою агресивну поведінку та часто смертельні напади на людей. Це призвело до того, що Уряд Великобританії ввів заборону на цю породу відповідно до Закону про небезпечних собак. Оскільки напади собак були в центрі уваги, ветеринар пояснив, що існує п'ять основних ознак, які попереджають про те, що собака може напасти на вас, і що ці сигнали можуть спостерігатися у всіх порід, а не тільки у тих, які підпадають під юридичне визначення небезпечної собаки.

Можливо, вам буде цікаво: Те, як ви стискаєте кулак може розповісти про характер: дізнайтеся свої темні сторони.

відео дня

Експерт-лікар Сара Очоа, ветеринар з Луїзіани, пояснила на які сигнали в поведінці вашого вихованця слід звернути увагу, щоб зрозуміти, що він готовий проявити агресію.

Очоа пояснює, що першим ключем до розуміння того, коли ваш вихованець може бути агресивним, є уважне спостереження за його повсякденними манерами, оскільки це допоможе вам зрозуміти, коли відбулася зміна поведінки або собака перебуває в стресі.

Собаки всі різні, і в міру дорослішання, починаючи з щенят, вони отримують різний досвід, який, як пояснює експерт, може надати величезний вплив на їх реакцію на різні речі і на те, який подразник може викликати у них стрес або страх, що, в свою чергу, підвищує ймовірність нападу.

Перший тривожний знак, на який ветеринар радить звернути увагу, - це те, що собака стала виглядати напруженою.

"Собака, яка виглядає напруженою, у якої шерсть стирчить вгору або видно зуби, швидше за все, зірветься. Напружений погляд, він не моргає, також може означати проблеми", - пояснює вона.

Ветеринар також зазначає, що гарчання або оскал можуть бути важливим попереджувальним знаком, особливо якщо собака кусає повітря або стрибає до вас чи когось іншого.

По-третє, вона зазначає, що якщо собака виглядає наляканою, ви повинні бути насторожі: можливо, вона збирається накинутися на вас. Такі ознаки мови тіла включають опускання хвоста між ніг або опускання на підлогу, оскільки собака відчуває загрозу.

Четверта ознака, на яку вона рекомендує звернути увагу, - це те, що собака може намагатися втиснутися за меблі або сховатися, що може означати, що їй незручно.

"Звертаючи увагу на те, як поводиться щеня, і спостерігаючи за його тілом, ви зможете зрозуміти, коли він відчуває агресію. Зберігайте спокій і стежте за простором, щоб не загострювати ситуацію, якщо собака здається на взводі", - каже лікар.

Нарешті, якщо ваш щеня оголює зуби - особливо якщо він згорбився - це ознака стресу, і, можливо, він збирається агресивно реагувати на сприйняту загрозу.

Вона радить використовувати кілька способів боротьби з собакою, регулярно демонструючи подібні сигнали, і перший з них - зберігати спокій і давати тварині свободу дій в даний момент. У довгостроковій перспективі вона рекомендує всім собакам, які демонструють подібну поведінку, пройти належну підготовку та соціалізацію як з іншими собаками, так і з людьми, а також подбати про те, щоб обстановка у вашому домі була спокійною, люблячою та доброю до вашого вихованця.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти