StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це може погубити улюбленця: ветеринар попереджає про неочевидну святкову небезпеку, здатну погубити собаку

20 грудня 2023, 15:35
246
Якщо у вашого вихованця з'явилися серйозні ознаки подразнення або реакції, варто звернутися до ветеринара.
Що може викликати алергію у собак
Що може викликати алергію у собак / Колаж Главред, фото freepik

Все більше господарів вважають за краще наряджати своїх чотириногих друзів у святкові наряди на Різдво.

Але в той час пупси, які симпатично позують, можуть стати ідеальним знімком для соцмереж, шок від деяких тканин може стати причиною різдвяного роздратування і свербіння для багатьох собак, обмежуючи рухи, а в крайніх випадках навіть приводячи до серйозних алергічних реакцій, пише Mirror.

У що можна наряджати тварин

Враховуючи, що за останній місяць кількість запитів в Інтернеті "різдвяні джемпери для собак" зросла на 315,4%, саме час подбати про те, щоб ваші пухнасті друзі могли взяти участь у святі безпечно, з максимальним комфортом і радістю.

відео дня

"З наближенням Різдва як ніколи велика спокуса нарядити свого пухнастого друга і змусити його позувати для фото. Як би мило це не виглядало в Instagram, багатьом собакам не подобається носити Джемпери, а інших можуть дратувати деякі тканини, з яких зроблений одяг", - дав пораду головний ветеринар tails.com Шон Маккормак.

Він також підкреслив, що проблемою може бути не тільки алергічна реакція на тканини, оскільки натирання і обмеження рухів також можуть дратувати собаку. Тож яких тканин, на думку Шона, слід уникати, купуючи джемпер для вашої собаки?

"Один з головних злочинців - шерсть. Розкішна для більшості людей, вона може викликати роздратування у собак. Може здатися, що це хороший і теплий вибір для джемпера, але у цуценят з чутливою шкірою вона може викликати свербіж і дискомфорт", - говорить лікар.

Ще одна тканина, яка, за його словами, може викликати роздратування, - це нейлон. Нейлон - дуже часто використовувана тканина, але у собак, схильних до алергії, він може викликати свербіж і запалення шкіри. Якщо у вашого вихованця є іграшки, ковдри та нашийники з нейлону, джемпер також повинен бути безпечним.

Шон також зазначив, що штучне хутро може викликати сильний свербіж у деяких собак. Хоча він чудово зігріває людей, існує ризик того, що він може викликати неймовірне роздратування у собак. Крім того, це може призвести до перегріву тварин з густою шерстю, оскільки вони, по суті, вже носять утеплену шубу.

Менш очевидною є тканина з бавовняних сумішей.

"Якщо одяг для собак не виготовлений із 100% чистої бавовни, то він зазвичай включає поліестер або нейлон, які можуть викликати у собак свербіж", - підтверджує він.

І нарешті, пір'я: "Якщо у вас і вашого вихованця буде святкова костюмована вечірка, то пір'я - однозначне зло. Пір'я не тільки становлять потенційну небезпеку задусі, але й можуть викликати у собак сильне роздратування", - говорить Шон.

Він каже, що навіть якщо пір'я не знаходяться в безпосередньому контакті зі шкірою собаки, куртка або пальто, наповнені гусячим пухом, можуть створити таку ж проблему. Тому завжди перевіряйте, чим набита ваша одяг для собак.

Ознаки алергічної реакції на тканину у собаки

"Якщо ваша собака роздратована або, що ще гірше, у неї алергічна реакція на певний тип матеріалу, завжди є ознаки, на які ви можете звернути увагу, - каже Шон.

Серед них:

  • Порізи на шкірі, які свідчать про те, що собака подряпалася
  • Сльозяться очі
  • Надмірне розчісування
  • Почервоніння шкіри, викликане подряпинами
  • Лисі ділянки, викликані випаданням шерсті
  • Нежить
  • Свербіж у вухах
  • Набряк навколо обличчя
  • Чхання
  • Тремтіння голови
  • Опухлі лапи

Якщо у вашого вихованця є більш серйозні ознаки подразнення або реакції, такі як набряк, облисіння, порізи або навіть інфекції, Шон підкреслює, що його потрібно відвезти до ветеринара.

Він також радить, що чиста бавовна є ідеальною тканиною для забезпечення щастя та благополуччя вашої собаки, що завжди має бути пріоритетом під час її одягання. "Перевірте, чи може ваша собака вільно рухатися в одязі", - говорить він. Він не повинен обмежувати рухів, собака має мати можливість їсти, дихати, пити і легко ходити в туалет". Переконайтеся, що собака не носить одяг протягом тривалого часу. Якщо собака починає проявляти ознаки тривоги, негайно зніміть костюм.

Також важливо пам'ятати, що під час включеного опалення і великого скупчення людей в будинку може стати жарко і некомфортно для собаки. Якщо собака носить теплий джемпер, він може швидко перегрітися. Важливо стежити за температурою в будинку і за вихованцем, якщо він починає проявляти ознаки перегріву, включно з задишкою і слиновиділення, це явна ознака того, що собаці некомфортно.

Може бути важко зрозуміти мову тіла собаки, але є основні ознаки, за якими можна розпізнати, що ваш вихованець відчуває роздратування, коли на ньому одяг, наприклад, він підтискає хвіст, треться об меблі або надмірно вилизується.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти